‘Katlı Otopark’ yapılmak üzere Büyükşehir’e devredildi

Oktay ÇAYIRLI -

‘Katlı Otopark’ yapılmak üzere Büyükşehir’e devredildi

Milas Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı yapıldı … Toplantıda, ilçemize doğalgaz yatırımının gelmesi için ve doğalgaz bağlanmak üzere BOTAŞ Genel Müdürlüğü’ne ve ilgili kurumlara gerekli müracaatların yapılabilmesi, protokol ve sözleşmeleri imzalayabilmesi için Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a yetki verilirken, belediyeye ait 682 taşınmazın satışının yapılması istemi de ilgili komisyona sevk edildi … Toplantının ek gündem maddesinde yeralan Hacıilyas Mahallesi’ndeki Giyim Pazarının bulunduğu alanın otopark yapılması için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi maddesi ise toplantının tansiyonunu yükselten konu oldu … Alanın Büyükşehir Belediyesi’ne devrilmesine AKP’li meclis üyeleri red oyu kullanırken, MHP’liler çekimser kaldı … CHP’lilerin oylarıyla alanın otopark yapılması amacıyla Büyükşehir’e 4 milyon 600 bin TL karşılığında devredilmesine karar verildi …

Milas Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı dün saat 10’da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda gerçekleştirildi. 13 gündem maddesinin yanısıra 2 ek gündem maddesinin ele alındığı toplantıda, 9 imar komisyonu raporu da görüşüldü.

 

Doğalgaz için Başkan

Tokat’a yetki verildi

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın kısa açılış konuşmasıyla başlayan Meclis toplantısının ilk gündem maddesinde, ilçemize doğalgaz yatırımının gelmesi için ve doğalgaz bağlanmak üzere BOTAŞ Genel Müdürlüğüne ve ilgili kurumlara gerekli müracaatların yapılabilmesi, protokol ve sözleşmeleri imzalayabilmesi için Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a yetki verilmesi konusu ele alındı.

Meclis, oybirliğiyle Başkan Tokat’a bu konuda yetki verdi.

 

682 taşınmaz için daha …

Vatandaşların kamulaştırma, takas talepleri hakkında komisyonların hazırlamış olduğu raporların da görüşüldüğü toplantının 8’inci gündem maddesinde belediyeye ait taşınmazların satışı ile ilgili konu görüşüldü.

Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen köylerden Milas Belediyesi’ne intikal eden kırsal mahallelerdeki 503 taşınmaz ile ilçemiz merkezindeki 179 taşınmazın belediyeye gelir sağlanması amacıyla satılması konusu ilgili komisyona sevk edildi.

 

‘Giyim Pazarı’

alanının devri

13 gündem maddesinin ve 9 imar komisyonu raporunun görüşülmesinin ardından Şubat ayı Meclis toplantısı 2 ek gündem maddesinin ele alınmasıyla devam etti.

Ek gündemde yeralan “İlçemiz Hacıilyas Mahallesi 351 ada 2 parsel 4151,81 metrekare yüzölçümlü, İmar Planında Otopark alanında kalan taşınmazın Muğla Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığına 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanununun 11’inci maddesi gereğince kıymet takdiri bedeli üzerinden devredilmesi talebinin görüşülmesi” konusu toplantının tansiyonunu yükseltti.

Salı günleri giyim pazarı, diğer günlerde ise otopark olarak hizmet veren alanda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından daha kullanışlı bir katlı otopark yapılması planlandığını belirten Başkan Tokat, alan için Büyükşehir Belediyesi’nden de 4 milyon 600 bin TL para ödeneceğini söyledi.

Başkan Tokat, ilçemizin otopark sorununun çözülmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle ilçemizde yer ve alan araştırmalarına da devam ettiklerini sözlerine ekledi.

 

“Bu alanda ısrar

edilmemesi gerekiyor”

Milas Belediye Meclisi’nin AKP’li üyeleri, ilçemizde farklı alternatif alanların değerlendirilebileceğini ifade ederek alanın büyükşehir belediyesine devredilmesine karşı çıktılar. Meclis Üyesi Ayşegül Semerci Güneş, “İlçemizin önemli bir unsuru olan Salı Pazarı daha önce yapılan hatalar nedeniyle özelliğini kaybetti. Şimdi ‘Giyim Pazarı’ olarak kullanılan alanın da iptal edilmesi söz konusu. Milas’ta daha farklı alanlar tespit edilebilir. Bu alanda ısrar edilmemesi gerekiyor” dedi.

AKP’lilerin başka bir alan önerisine karşı Başkan Tokat, “Belediyemiz mali anlamda zor durumda. Bu devirle Büyükşehir’den gelecek bir para var. Benim de o paraya ihtiyacım var. Şu anda bu alan bizim için daha uygun” dedi.

 

CHP’li meclis üyelerinin

oylarıyla kabul edildi

Konuyla ilgili görüşlerin ifade edilmesinin ardından oylamaya geçildi. Otoparkın Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devrine AKP’li 5 meclis üyesi red oyu kullanırken, MHP’li 4 meclis üyesi ise çekimser oy kullandı. Böylece, alanın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla karar verildi.

Alanda yapılması planlanan katlı otoparkın en alt katının yine ‘Giyim Pazarı’ olarak da kullanılacağı öğrenildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık