Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

KAYISI ÜRETİCİSİNİ DİNLEYEN CHP’Lİ ALBAN: “ANADOLU’DA TARIM BİTMİŞ DURUMDA”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 19 Eylül’de Malatya’ya yapacağı ziyaret öncesi, CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Malatya pazarında çiftçileri dinledi. Çiftçileri, Kılıçdaroğlu’nun kentte yapacağı etkinliklere davet eden Alban, çiftçiye bir dokundu bin ah işitti.

KAYISI ÜRETİCİSİNİ DİNLEYEN CHP’Lİ ALBAN:  “ANADOLU’DA TARIM BİTMİŞ DURUMDA”
  • 19 September 2022, Monday 10:26

Toprak Mahsülleri Ofisi’nin, kayısı hasadının bitmesine rağmen hala fiyat açıklaması ve alım yapmaması, Malatyalı kayısı üreticisini isyan ettirdi.

 “Sezonda fiyat açıklaması yapılmıyor, sezon bittikten sonra açıklama yapılıyor” diyen kayısı üreticisi, “geçen sene köylü 25 TL’den malını satıp bitirdikten sonra, TMO kayısı fiyatını 50 TL olarak açıkladı. Köylüyü bizzat TMO çarptı” diye konuştu. 

“ÜLKENİN HER TARAFINDA YOKSULLUK ARTTI”

Ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine yoksulluğun aşırı şekilde arttığını belirten Alban, “Muğla, Aydın, İzmir ya da Malatya…Hiç fark yok. Üretici perişan bir halde. Çiftçi hiç bu kadar zor durumda kalmamıştı. Yoksulluk giderek derinleşiyor” dedi.

Kayısı üreticisi çiftçiler, Toprak Mahsülleri Ofisi’nin kayısı taban fiyatını hala açıklamamasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen çiftçi, “Sayın Cumhurbaşkanım senin bu TMO’nun fiyat açıklama saati, günü ne zaman? Köylünün elinde malı bittikten sonra mı TMO fiyat açıklayacak?” dedi. 

“300 DÖNÜM YERİM VAR, EKEMİYORUM”

“Devlet tarafından çarpılıyoruz. Dünyada böyle bir sistem var mı?” diye soran kayısı üreticisi, mazot fiyatlarının aşırı derecede artmasından dolayı ekim yapamadığından dert yandı. 

Mazot almak için benzin istasyonuna gittiğinde “canavar sanki beni yutuyor” diyen çiftçi, “hırsızların vergi vermediği, garip gurebadan vergi alınan bir ülke istemiyoruz, hakça adaletçe bir düzen istiyoruz” diye konuştu. 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis