Kaymakam Böke “Dinamik denetim modeli kapsamında” gerçekleştirilen denetlemeye katıldı

İçişleri Bakanlığı’nın, 81 il valiliğine gönderdiği ‘Dinamik Denetim Süreci’ genelgesinin hemen ardından Milas genelinde denetimler devam ediyor.

Kaymakam Böke “Dinamik denetim modeli kapsamında” gerçekleştirilen denetlemeye katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Covid-19 salgını ile yeni ve etkin bir mücadele dönemine girildiğini açıklaması ve tüm il valiliklerine gönderdiği genelge sonrası Milas’ta denetimler Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke Başkanlığında başladı.

Güllük mahallesinde faaliyette olan restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane, kır/çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerlerde yapılan denetlemelere katılan Kaymakam Böke’ye İlçe Emniyet Müdürü Erman Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı V. Yarbay Zafer Öker, İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Sağlık Teknisyeni Nizamettin İpteş eşlik etti.

 

Valiliklere gönderilen genelgede ”İl bazında yumuşatılan tedbirlerden ötürü salgın boyutuyla yeni olumsuzlukların ve vaka artışlarının yaşanmaması için denetim ekipleri marifetiyle yapılacak çalışmalar haftalık bir program dahilinde icra edilecek. 

Denetim programları oluşturulurken hiçbir alanın denetim dışı kalmasına müsaade edilmeksizin haftalık konu/faaliyet bazlı planlamalar yapılacak.

Bu doğrultuda 06.03.2021 Cumartesi gününden itibaren bir haftalık konu bazlı tematik genel denetim faaliyeti gerçekleştirilecek olup diğer günlerde denetlenecek alanlar şu şekilde olacak: 

  • 6 Mart Cumartesi restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane, kır/çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerler,
  • 7 Mart Pazar otel ve konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesisleri, 
  • 8 Mart Pazartesi şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dâhil) ile havalimanı/gar/otogar gibi yerler, 
  • 9 Mart Salı berberler/kuaförler/güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar, masaj salonları, 
  • 10 Mart Çarşamba internet kafeler/salonları, düğün ve/veya nikâh salonları, lunapark/tematik parklar, ganyan, ı̇ddaa ve milli piyango bayileri,
  • 11 Mart Perşembe cadde, sokak, meydan gibi yerlerde maske denetimi, Halı sahalar/spor tesisleri ile cami ve mescitler, 
  • 12 Mart Cuma AVM’ler, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler Kurulma/faaliyette bulunma süresi yöreden yöreye farklılık gösteren pazaryeri/semt pazarı, sosyete pazarı gibi yerlerin kurulu olduğu/faaliyette bulunduğu günlerde denetlenmesi sağlanacak.

Faaliyette bulunma süresi yöreden yöreye farklılık gösteren pazaryeri/semt pazarı, sosyete pazarı gibi yerlerin kurulu olduğu günlerde denetlenecek” deniyor.

Bu genelge doğrultusunda yapılan denetimler kapsamında esnaf, ziyaretçiler, çalışan personel ile hem sohbet edildi hem de uyulması gereken tedbirler hakkında bilgiler verildi. Denetimlerde esnafın Covid-19 tedbirlerine uyduğu gözlemlendi. Esnaf ve vatandaşlara teşekkür edilerek temizlik, maske, mesafe kurallarına dikkat edilmesiyle normalleşme sürecinde amaca ulaşılacağı açıklandı.

Denetimlerde polis ekipleri ile Sağlık Müdürlüğü denetim ekipleri araçlarda ve açık bulunan işletmelerde denetim yaptı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık