Kaymakam Böke ve Vali Yardımcısı Soykan ziyaretlerde bulundu

​​​​​​​Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla YİKOB Sorumlusu Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığındaki heyetle bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Kaymakam Böke ve Vali Yardımcısı Soykan ziyaretlerde bulundu
  • 10 October 2022, Monday 9:54

Milas Organize Sanayi Bölgesi ile başlayan ziyaret programı, Euromos ve Beçin Antik Kentleri ziyareti ile devam etti.

Milas Organize Sanayi Bölgesi’nde gelinen son durum ile ilgili değerlendirme toplantısına, Muğla YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) Sorumlusu Muğla Vali Yardımcısı İsmail SOYKAN başkanlığında, Milas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Milas Kaymakamı Mustafa Ünver BÖKE, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış SAYLAK, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin TOPRAK, Muğla Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muzaffer AKGÜL ve Bölge Müdürü Haluk ONARAN katıldı.

Bölge Müdürü Haluk Onaran, brifing verdi. Devamında bölge arazisi gezildi ve mevcut durum değerlendirildi. Bölge ile ilgili sorun ve talepler dinlendikten sonra Kızılcakuyu Mahallesindeki Euromos Antik Kenti ziyaret edildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abuzer KIZIL’ın başkanlığında yürütülen kazı çalışmaları incelendi ve Doç. Dr. KIZIL, projeler ve kent agorası hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra bölgenin önemli doğal ürünlerinin kent agorasında sergilenip satılmasının bölgenin faydasına olacağını belirtti. Tarihsel süreç içerisinde agoraların sadece ticaret yerleri olmadığını; sosyal, siyasal, kültürel vb. çalışmaların yapıldığı yerler olduğuna da işaret etti. Kazı çalışmaları ile ilgili görüşmelerden sonra Beçin Kalesi Kazı Alanı’na geçildi.

Beçin Kalesi Kazı Ekip Üyesi Davut OĞUZ, Beçin Antik Kenti’nde gelinen son aşama hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kazı alanı gezildi ve Kazı Ekip Üyesi OĞUZ, kazı çalışmalarına yönelik projelerden bahsetti. Kazıya dair açıklamalardan sonra ziyaret sona erdi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık