Kaymakam Böke’den İstiklal Marşımızın kabulünün 100.Yıl  mesajı

​​​​​​​Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kaymakam Böke’nin mesajı şöyle:

Kaymakam Böke’den İstiklal Marşımızın kabulünün 100.Yıl  mesajı
  • 11 March 2021, Thursday 13:49

“İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınarak kahraman ordumuza ithaf edilen İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100.yıl dönümünü kutluyoruz.

İstiklal Marşı tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” diye temennide bulunurken, o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir. Şanlı Bayrağımızla birlikte, bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, özlü dizeleriyle milletimizi ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir. İstiklal Marşı’nın yazılmasına neden olan süreci ve İstiklâl Marşı’nın ruhunda var olan bağımsızlık iradesini belleğimizden silmeyip sürekli canlı tutmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 100. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık