Kaymakam Eren, “Duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum”

​​​​​​​Milas Kaymakamı Eren Arslan, beraberindekilerle birlikte Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası dolayısıyla ilçe merkezindeki dönel kavşakta sürücü ve yayaları “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” sloganıyla yürütülen proje hakkında bilgilendirdi. Kovid-19 sürecinde tedbirlere uyulmasını isteyen Kaymakam Arslan, trafikte kurallara uyan vatandaşlara teşekkür etti.

Kaymakam Eren, “Duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum”

Milas’ta Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası dolayısıyla ilçe merkezindeki dönel kavşakta bilgilendirme çalışması yapıldı. Kavşaktaki yaya geçidinde gerçekleştirilen etkinliğe; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Emniyet Müdürü Erman Akkaya, Milas Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal ile güvenlik güçleri katıldı.

Protokol üyeleri, yaya geçidinden geçmek üzere olan araçları durdurarak İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın sloganıyla yürütülen proje hakkında broşür dağıtarak bilgilendirme yaptı. Etkinlikte kurallara uyan sürücülere teşekkür edildi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Milas Kaymakamı Eren Arslan, koronavirüs sürecinde tedbirlerin gevşetilmeden uyulmasını isteyerek, “Şuanda koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulamalarımız devam ediyor. Trafik Haftası’nda da İçişleri Bakanlığımızın ‘Öncelik hayatın öncelik yayanın’ projesini devam ettiriyoruz. Hem yayalara hem de sürücülere yönelik olarak. Bu özel durumdan dolayı evde kalıyoruz ancak trafiğe çıktığımızda da kuralları aklımızdan çıkarmıyoruz. Trafiğe karıştığımızda kurallara riayet ediyoruz. Kovid-19 kapsamında kurallara da kusursuz riayet etmemiz çok önemli. Maske kullanımı, sosyal mesafe kurallarına uymak ve kişisel hijyenimize özen göstermemiz çok önemli. Duyarlılık gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

YAYA ÖNCELİĞİNE RİAYET VE UYUM ÜST SEVİYEDE

“Öncelik hayatın öncelik yayanın projesi hayata geçtiğinden beri önce yaya ikonlarını yaya geçiş noktalarına yerleştirdik. Yaya geçişlerini belirgin hale getirdik ve bu konuda sürekli denetimlerimizi 12 ay boyunca devam ettirdik.” diyen Kaymakam Arslan, yaya önceliğine uyumun en üst seviyede olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Memnuniyetle söyleyebilirim ki vatandaşlarımız bu konuya riayeti ve uyumu çok iyi seviyede. Milas halkı bu konuda duyarlı. Hem kendi sağlığı hem de yayaların sağlığı için sürücülerimiz bu konuda genel anlamda duyarlılık gösteriyorlar. Kuralları ihlal eden olursa da ekiplerimiz bunun gereğini yerine getiriyor. Buna gerek kalmadan medeni insanın, medeni toplumun ölçüsü olarak kurallara koşulsuz riayet etmemiz çok önemli. Bir kez daha kurallara riayet eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık