Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kaymakam ve Belediye Başkanı’ndan 29 Ekim mesajı

​​​​​​​Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, şu görüşlere yer verdi:

Kaymakam ve Belediye Başkanı’ndan 29 Ekim mesajı
  • 29 October 2021, Friday 11:02

“29 Ekim esareti kabullenmeyen Türk milletinin, istiklaline ve istikbaline kasteden düşmanlara karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş mücadele ve kahramanlık örneği göstererek zaferle taçlandırdığı gündür. Bu eşsiz zafer üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır.

Türk Milleti sadece yaşamak için değil aynı zamanda yaşatmak için varlığını sürdüren bir millet olmuştur.  Cumhuriyeti yaşatmak herkesin önemli bir vazifesidir. Bu anlamda en önemli görevde geçlerimize düşmektedir. 98 yıldır olduğu gibi bugün ve bugünden sonrada Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği gençlerimizle birlikte ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın Mesajı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Tokat’ın mesajı şöyle:

“Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet’in, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır;  fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyen iradenin 98. yılı.

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşı’mızın zaferle sonuçlanmasından sonra, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet bir milletin, yeniden doğuş öyküsüdür. Nene Hatunların, Hasan Tahsinlerin, Sütçü İmamların sesi, tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir.

Cumhuriyet, bir toplumu ulus statüsüne kavuşturan; bireyi, tebaadan yurttaş konumuna yükselten bir aydınlanma devrimidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak sorumluluğumuz, bizlere emanet edilen Cumhuriyet değerlerini ilelebet yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır.

Unutulmamalıdır ki Cumhuriyet; benim, senin, hepimizindir.

İlk olarak bizlere bu bayramı emanet eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi, şükran ve minnetle anıyorum.

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 98. yıl dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı en içten duygularımla kutluyorum.

Yaşasın Cumhuriyet !”

 

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis