Kazıklı’da ‘Karne Töreni’

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Kazıklı’da ‘Karne Töreni’

İlçemizde 117 okulda öğrenim gören 21 bin 412 öğrenci dün karnelerini alarak yaz tatiline girdiler ...

Milas Kaymakamı Eren Arslan, mahalle ziyaretleri programı kapsamında kurum yönetici ve temsilcileriyle birlikte dün ziyaret ettiği Kazıklı’da, Kazıklı Mahallesi Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenine katıldı.

Kaymakam Arslan’ın Kazıklı Mahallesi ziyaretine Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Şube Müdürü Akın Coşkun, Orman İşletme Mühendisi Sermin Arslan, Aydem Müdürü Atilla Uzunoğulları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Kuran, Telekom Müdürü Şener Keleş, İlçe Tarım Müdürlüğü’nden Ziraat Teknikeri Yücel Akca ve Kazıklı Mahallesi Muhtarı Necdet Özşahin katıldılar.

Kazıklı Mahallesi Ortaokulu’nda gerçekleşen karne töreninde Okul Müdürü Ali Çelik ve ardından da İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Arslan da törende yaptığı konuşmada, “Değerli mesai arkadaşlarım, kıymetli öğretmenler, sevgili örgenciler, çok kıymetli Kazıklı mahallemizin sakinleri, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Uzun bir maratonun, eğitim öğretim sürecinin sonuna geldik ve bugün örgencilerimiz karnelerini alarak uzun süreli bir tatile başlangıç yapacaklar. Bugün alınan karneler sadece çocuklarımızın değil velilerimizin, öğretmenlerimizin, bizlerin ve sorumlu idarecilerin de karnesi anlamına geliyor. Bir toplumun geleceği, yetiştirdiği nesillerin aldığı eğitime bağlıdır. Bu anlamda biz de ilçemizde bütün mahallerimizde, okullarımızda bütün eğitim kurumlarımızda eğitim kalitesini artırmak, yetişen gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak yetişmeleri, vatanını milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, tam donanımlı yetişmiş birer birey olarak geleceğe hazırlama arzusu içerisindeyiz. Bu yolda gayret gösteren başta öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim camiasının bütün çalışanlarına, katkı sunan diğer kamu kurum kuruluşları mensuplarına ve siz değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Sağlık ve huzurlu bir tatil dönemi geçirmenizi temenni ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Kaymakam Arslan’ın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi yaptılar ve daha sonra karneler ve ödüller dağıtıldı. Sınıf birincilerine ödülleri, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun, Aydem Müdürü Atilla Uzunoğulları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Kuran ve Kazıklı Mahallesi Muhtarı Necdet Özşahin tarafından verildi.

 

Mahallelilerle buluşma

Ödüllerin verilmesinin ardından öğrencilere Kaymakam Arslan tarafından kitap hediye edildi ve öğrencililerle beraber İstiklal Marşı okunarak eğitim öğretim yılı kapatıldı.

Törenin ardından kurum yönetici ve temsilcileriyle birlikte mahalle kahvesine geçen Kaymakam Arslan, burada köy halkının sorunlarını ve taleplerini dinleyerek beraberinde bulunan kurum temsilcilerine yapılması gereken işler hakkında talimat vererek takipçisi olacağını söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık