Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kesilen 600 zeytin ağacına 110 bin lira ceza

Yöreye özgü memecik türü zeytin ağaçlarıyla, “zeytin diyarı” ve “zeytinciliğin başkenti” olarak nitelenen Milas’ta, iki ayrı arazide kesilerek köklenen 600 adet zeytin ağacı için bir firmaya ve bir kişiye toplam 110 bin lira idari para cezası kesildi.

Kesilen 600 zeytin ağacına 110 bin lira ceza

Habermilas.com’dan Volkan Yıldız’ın haberine göre; Milas’a bağlı Kemikler Mahallesi’nde iki ayrı arazide yüzlerce zeytin ağacı ansızın kesildi ve iş makinesi ile köklendi. İhbar üzerine iki arazide inceleme yapan Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bir firmaya ait olan 35 dönümlük zeytinlik alanda 440 adet zeytin ağacının kesildiğini ve kökünden söküldüğünü belirledi.
Firmaya, kesilen zeytin ağaçları için yaklaşık 80 bin lira idari para cezası uygulandı.
Aynı mahallede bir kişiye ait olan zeytinlik alanda ise toplam 160 adet zeytin ağacının kesildiğini belirleyen ekipler, arazi sahibine 30 bin lira idari para cezası kesti.
Geleneksel hale gelen Zeytin Hasat Şenliği ile son yıllarda zeytin ve zeytinyağında marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Milas’ta, yöreye özgü memecik türü zeytin ağaçlarının katledilmesi büyük tepki ve üzüntü yarattı.
Öte yandan bu tür zeytin ağacı kesimleri konusundaki ihbarların değerlendirileceği ve zeytin ağacı kesimlerine idari para cezası uygulanmaya devam edileceği öğrenildi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık