Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kilis'te Madad Projesi İçin İstişare Toplantısı

Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve FAO (Uluslararası Gıda ve Tarım Örgütü) işbirliği ile yürütülen MADAD Projesi'nin 2021 yılı değerlendirme toplantısında gerçekleştirilen faaliyetler masaya yatırıldı.

Kilis'te Madad Projesi  İçin İstişare Toplantısı
  • 12 February 2021, Friday 11:51

KİLİS (İGFA) - Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve FAO (Uluslararası Gıda ve Tarım Örgütü) işbirliği ile yürütülen “Sosyo-Ekonomik Entegrasyon'un Desteklenmesi ve İş Fırsatlarının Yaratılması Yoluyla Türkiye’de Geçici Koruma Altında Bulunan Suriyelilerin ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Arttırılması Projesi” kapsamında “MADAD Projesi 2021 Yılı Özel Sektör İstişare Toplantısı” COVID-19 salgını sebebiyle pandemi tedbirleri de göz önünde bulundurularak sınırlı bir çerçevede gerçekleştirildi.

Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, FAO’dan İlimize toplantı için gelen Saha Koordinatörü Baran Kenan Polat, Eğitim Koordinatörü Kerem Demirel, Tarımsal Geçim/Hayvancılık Uzmanı Halit Çınar, İl Müdür Yardımcıları Mehmet Özüberk ve Seyfullah Gencer ilimizde gıda, tarım ve hayvancılık konularında faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri, ilgili Oda ve birlik başkanları katıldı.
    
Söz konusu toplantıda; 2020 yılında proje kapsamında açılan teknik kurslar ile uygulamalı çiftçi okullarının değerlendirmesi yapıldı. Ayrıca 2021 yılı içerisinde açılması planlanan teknik kurslar ile uygulamalı çiftçi okulları için özel sektör temsilcilerinin nitelikli ara iş gücü ihtiyaçları ve talepleri de göz önünde bulundurularak planlama ile fikir alışverişi yapıldı. Kursları başarıyla tamamlayan ve sertifikalandırılan kursiyerlerin, projenin en önemli çıktılarından birisi olan “istihdam”ının daha fazla nasıl arttırılabileceği konusu üzerinde duruldu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis