İlçemizin birçok noktasında sık sık karşılaştığımız “biriken çöpler”le ilgili olarak geçtiğimiz günlerde gazetemizde yine haber yaparak vatandaşların beklentilerini ve taleplerini yetkililere iletmek için aracı olmaya çalışmıştık… Haberimizin ardından Zabıta ekiplerince esnafa, “çöp çıkarma saatleri bildirimi” yapıldı … ‘İhbarname’ belgesiyle yapılan bu bildirim, yurttaşların tepkisine neden olurken¸ “verilen hizmetin, hizmet alanın ihtiyaçlarına göre mi yoksa hizmet verenin mesai saatlerine göre mi planlanması gerektiği” şeklinde bir tartışmayı başlattı …
“Cumhuriyet
Caddesi’nde atıklar”
Milas’ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesinde biriken atıklar ve yurttaşlarımızın konuyla ilgili yetkililerden beklentilerini dile getirerek 8 Şubat Çarşamba günkü sayımızda, “Cumhuriyet Caddesi’nde atıklar” başlıklı haberimizi yayınlamıştık.
Haberimizde “İlçemizin yüzakı yerlerinden Cumhuriyet Caddesi’nde zaman zaman, atıkların bırakılması için yeterli alan olmamasından kaynaklanan kötü görüntüler çıkıyor ortaya. Bu ‘kötü görüntüler’ sadece ‘görüntü’ bakımından değil, özellikle esnaf ve yaya yurttaşlar için vitrinlerin albenisini düşürme ve kaldırımlarda yürüme güçlüğü gibi sorunlara neden olabiliyor. Cadde boyunca mini çöp aracıyla yapılan toplama çalışmaları ise yetersiz kalıyor. Yurttaşların taleplerine tercüman olarak öneriyoruz: Cadde üzerinde, yüksek kapasiteli atık alanları oluşturulması seçeneği çeşitli nedenlerle gerçekleştirilemeyecekse eğer, ara sokaklarda bu ihtiyaca yanıt verecek atık noktaları oluşturulmalı ve yurttaşlar bu noktalara yönlendirilmelidir” ifadelerine yer vermiştik.
“Sorun bu şekilde
çözülmez”
Yapılan haberin ardından yetkililerden talepleri doğrultusunda çalışma yapılmasını bekleyen yurttaşlar ve cadde esnafı Milas Belediyesi Zabıta ekiplerince dağıtılan “ihbarname” ile karşılaştılar.
“Belediyenin İşyerleri ve Meskenlerle İlgili Durum Tespit Tutanağı” yazılı “İhbarname”de, “İşletmenizden çıkan çöplerin çöp toplama aracının geçiş saatleri olan sabah 08.30 / 09.00, öğlen 13.30 / 14.00 arasında çıkarılması” ifadesini gören esnaf, belirtilen saatlere tepki göstererek, “Cadde üzerindeki birçok işletme gıda alanında faaliyet gösteriyor. Bu ve diğer işyerlerinin belediye personelinin çalışma saatine göre çöp çıkarması mümkün değil. Bu saatler kime göre, neye göre belirleniyor? Belediye personelinin çalışma saatine göre mi, cadde üzerindeki esnafın hizmet alanı ve çalışma saatlerine göre mi? Konutların olduğu bir mahalde saat uygulamasını yapabilirsiniz ama sürekli hareketliliğin olduğu bölgelerde bu tarz saat uygulaması bizce çok yanlış. Sorun ya sık sık çöp toplama çalışması yapılmasıyla ya da farklı atık toplama şekilleri, yerleri belirlenmesiyle çözülür” dediler.





