Kitap Şöleni, 28-29 Haziranda yapılacak

Yücel AKÇAAL / Emekli Öğretmen

Kitap Şöleni, 28-29 Haziranda yapılacak

15 Haziran 2016 Çarşamba günü Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, ilçemizde faaliyet gösteren kitapçı-kırtasiyeci-dağıtımcı esnaflarıyla bir toplantı yapıldı.

Toplantı, Milli Eğtimi Bakanlığı’nın 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrencilerimize okutulması önerilen 32 adet hikaye, roman, anı vb. türünde kitapların öğretmenlere tanıtılmasıyla ilgiliydi.

Her yıl öğretmenler, 20-30 Haziran tarihleri arasındaki seminer çalışmaları döneminde bu kitapları da tespit ederler.

Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın önerdiklerinin yanısıra başka kitaplar, yayınevleri ve yazarlarının da katılacağı ve 28-29 Haziran tarihlerinde iki gün sürecek olan, öğretmenlerin bu kitapları görmesi ve içerikleri hakkında bilgi almaları için, Kitap Fuarı şeklinde bir şölenle, hem başka yayınların da tanıtılacağı ve yazarların kitaplarını imzalayabilecekleri bir etkinliğe dönüştürülmesi kararlaştırıldı.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve toplantıya katılan esnaflarımız arasında varılan mutabakat gereği, bu kitap tanıma-tanıtma etkinliğinin, havaların sıcak oluşundan, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu Kapalı Spor Salonunda yapılması ve kitap stadlarının kurulmasıyla ilgili her türlü desteğin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce karşılanacağı, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Abdullah Er tarafından belirtilmiştir.

Buna benzer etkinliklerin Milasımız için çok önemli olduğu ve zaman zaman tekrarlanması, hem öğretmenlerimiz açısından yeni kitapları tanıma ve önerebilecekleri kitapları bizzat yerinde görmeleri, yazarlarıyla yüz yüze gelmeleri, onlardan bilgi almaları çok keyifli olacaktır.

Kültür, sanat, edebiyat, şiir, bizleri insan yapan ve geliştiren, hayatımızın vazgeçilmezlerindendir.

Kitaplarla öğretmenlerimizi-yayıncıları bir araya getiren Milas İlçe Milli Eğitim Yöneticilerine teşekkürlerimizi sunarız.

28-29 Haziran’da Dr. Mete Ersoy Ortaokulu Kapalı Spor Salonunu şölen yerine çevirelim.

Haydi öğretmenler, kitap tanımaya, kitap seçmeye..

Umarım hepimiz keyifli iki gün geçiririz.

Bu şölenimize kitapseverler de katılabilir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık