Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kızılay Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Milas’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kızılay Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak
  • 29 October 2021, Friday 12:30

Kızılay Milas Şubesi’nden verilen bilgiye göre, kurulduğu 1868 yılından bu yana ayrım gözetmeksizin insan ıstırabını dindirmek ilkesiyle hareket eden Kızılay, toplumsal dayanışma ve sosyal refahı arttırmak, muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi görevlerin yanı sıra kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında da faaliyet gösteren Kızılay, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle Kızılay Haftası’nı kutlayacak.. Geçen yıl Covid-19 pandemisinin gölgesinde kutlanamamıştı.

29 Ekim 2021 Cuma günü saat 9.30’da Milas Atapark’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 98. yıl kutlama törenine katılım ile başlayacak olan Kızılay Haftası, 1 Kasım 2021 Pazartesi günü saat 14’te ‘Kızılay Haftası Sağlıklı Yürüyüş’ programı ile devam edecek. Yürüyüş sonrası Kızılay Kan Bağış aracına öğrenciler ve gençler ile ziyaret gerçekleştirilecek ve kan bağışına teşvik edilmesi sağlanacak.

“Haftalara, aylara, yıllara sığmayan iyilik için gönüllü ol” teması kapsamında çocuk ve gençler için renkli etkinlikler ve bilinçlendirici faaliyetler düzenlemek amacıyla düzenlenen Kızılay Haftası’nda 2 Kasım 2021 Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaokullar ile liselerde Kızılay ile ilgili tanıtım filmleri gösterilecek ve Kızılaycılık ruhunu yansıtan eğitimler düzenlenecek. Kızılay Milas Şubesi tarafından, Milas Sakarya Ortaokulu saat 9’da, Havva Ersoy Anaokulu saat 11’de ziyaret edilerek, çocuklara Kızılay ile ilgili çizgi film ve animasyonlar izletilip Kızılay faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapılacak.

Aynı gün Milas Gençlik Spor Merkezi Konferans Salonu’nda saat 16.30’da gençlere Kızılay ile ilgili tanıtım filmleri gösterilecek ve Kızılay gönüllüsü ruhunu yansıtan eğitimler düzenlenecek.

3 Kasım 2021 Çarşamba günü Milas Merkez İlkokulu saat 9.30’da, Milas KYK Yurdu Konferans Salonu’nda saat 18.30’da yurtta kalan üniversite öğrencilerine,

4 Kasım 2021 Perşembe günü Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi saat 15’te gençlere Kızılay ile ilgili tanıtım filmleri gösterilecek ve Kızılay gönüllüsü ruhunu yansıtan eğitimler verilecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis