Kocaeli Körfezin Altyapısına 470 Milyon Liralık Proje

Kocaeli Körfezin Altyapısına 470 Milyon Liralık Proje
  • 18 March 2021, Thursday 15:05

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli genelinde 470 milyon lira yatırım yapacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Körfez ilçesinde altyapı problemlerini hızlı bir şekilde gidermek için iki ayrı ihale gerçekleştirdi. Körfez Doğu ile Körfez Batı Bölgeleri İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İkmal İnşaatları ihaleleri yapılan komisyon çalışmalarının ardından onaylandı. İhaleleri kazanan yüklenici firmalar ile sözleşmeler imzalandı. Yer teslimin ardından kısa bir süre içinde ilçede, altyapı çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.

NYN İnşaat Ltd. Şti ve Varol Grup İnşaat AŞ firmalarının yapacağı Körfez Doğu Bölgesi projesi kapsamında ilçeye bağlı Kuzey, Esentepe, Yeniyalı, Çamlıtepe ve Yavuz Sultan Selim Mahallelerinde çalışmalar gerçekleştirilecek. Mahallelere bağlı cadde ve sokaklarda yapılacak altyapı çalışmaları kapsamında 88 km uzunluğunda içme suyu, 65 km uzunluğunda kanalizasyon ve 12 km uzunluğunda yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 165 km altyapı yapılacak. Ayrıca, Yavuz Selim Mahallesi’nde 5000 metreküp kapasiteli içme suyu deposu, terfi merkezi yapımı ile 3 adet manevra odası revizyonu gerçekleştirilecek. Yeniyalı Mahallesinde de 151 metre uzunluğunda dere ıslahı yapılacak.

KÖRFEZ BATI BÖLGESİNDE 178 KM ALTYAPI

Bu arada Tektaş Beton Elemanları Ltd. Şti firmasının yapacağı Körfez Batı Bölgesi projesi kapsamında ise, mahallelere bağlı cadde ve sokaklarda yapılacak çalışmalarda, 130 km uzunluğunda içme suyu, 38 km uzunluğunda kanalizasyon, 10 km uzunluğunda yağmursuyu hattı olmak üzere toplam 178 km altyapı hattı yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, hedeflerinn “Mutlu Şehir Kocaeli” kapsamında altyapı problemsiz şehir olmak olduğunu belirterek, Kocaeli’nin her ilçesine önem verdiklerini söyledi. Yapılacak altyapı ile Körfez'in problemlerini uzun yıllar çözmüş olacaklarını belirten Başkan Büyükakın, üstyapı çalışmaları için ihalelerin de gerçekleştirildiğini, vatandaşların sıkıntılarının kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık