Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kocaeli'de Kuruçeşme Hattının Sözleşmesi Tamam

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından toplam 812 metre uzunluğunda yapılacak olan Kuruçeşme Tramvay hattında imzalar atıldı.

Kocaeli'de Kuruçeşme Hattının Sözleşmesi Tamam
  • 09 February 2021, Tuesday 14:00

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Kuruçeşme Tramvay Hattı ile ilgili eylül ayında yapılan ihalenin ardından şehir trafiğine nefes aldırılacak projede sözleşme imzalandı.   

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, sözleşmenin imzalanmasıyla ilgili haberi sosyal medya hesaplarından #NextStation Kuruçeşme etiketiyle paylaştı. Başkan Büyükakın'ın, “Tramvay sözleşmesini tamamladık. Alırız bir hayırlı olsun” paylaşımı kısa sürede çok sayıda beğeni aldı.

RAYLI SİSTEM AĞI GENİŞLİYOR

Ulaşıma konfor getirecek dev projeleri vatandaşların hizmetine sunan Büyükşehir, toplu taşımaya öncelik vererek raylı sistem ağını genişletiyor. Bu kapsamda, İzmit ilçesindeki mevcut Akçaray Tramvay Hattı, Plajyolu İstasyonundan D-100’ün karşı tarafına geçerek Kuruçeşme’ye bağlanacak.

Plaj yolu – Kuruçeşme arasında yapılacak olan tramvay hattı Plajyolu durağından Kuruçeşme Kavşağı'na doğru D-100 üzerinden 332 metre çelik tramvay köprüsü ile geçecek. Mevcutta bulunan D-100 İstanbul yönüne gidiş için İzmit batı gişeler bölgesi yazıhaneler mevkiinden bağlantı sağlanacak ve Kuruçeşme Kavşağı yeniden düzenlenecek. Kuruçeşme Tramvay Hattı Yapım İşi ile İzmit Otogarı’ndan Kuruçeşme’ye ulaşımı daha hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleşecek.

Proje kapsamında toplamda 812 metre çift hat için 1 adet istasyon ve 2 adet yaya köprüsü yapılacak. Tramvay hattının geçtiği güzergâhta bulunan mevcut yollar ve İzmit -İstanbul yönü Batı Otoyol girişi yenilenecek. Güzergâh üzerinde bulunan altyapıların deplasesi de bu proje kapsamında yapılacak.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis