​​​​​​​“KÜLLİYE’YE DEĞİL HASTANE’YE İHTİYACIMIZ VAR”

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum'da Gökova Koyu manzaralı bir arazide, yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak devasa külliye inşaatına hukuki süreç tamamlanmadan yeniden başladı.

​​​​​​​“KÜLLİYE’YE DEĞİL HASTANE’YE İHTİYACIMIZ VAR”
  • 16 December 2020, Wednesday 9:51

Külliye inşaatı, Bodrum Ortakent Kargı Caddesi üzerinde ve bütün Gökova Koyu'nu gören 10 bin 300 metrekarelik arazi üzerinde bulunuyor. Külliye yapımı ilk olarak 2016'da gündeme gelmiş, Bodrumluların itirazı ve hukuki süreç nedeniyle hafriyat çalışmaları durdurulmuştu. Ancak hafriyat çalışmaları yeniden başladı.

Konuyla ilgili itirazını dile getiren bir açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban şunları belirtti:

“Bodrum, hem dünya hem de ülkemiz turizminin göz bebeği konumunda olan bir yer. Fakat Bodrum’un birçok alt ve üst yapı yapı sorunu var. Bu sorunların giderilmesi için yerel yönetim yani CHP’li Bodrum Belediyesi üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Fakat, ilçemizde belediyemizin maddi olanaklarını aşan sorunlar mevcuttur. Merkezi yönetimden yeterli bütçenin gelmemesi nedeniyle bir çok proje beklemektedir. AKP hükümeti öncelikli olarak Bodrum’un temel sorunlarına giderilmesi için ödenek yollamadır. Örneğin inşaatı yaklaşık 4 yıldır tamamlanmayan Bodrum Devlet Hastanesi neden bitirilememiştir? Hastane inşaatı yarım kalmışken, buraya külliye yapmak, ödeneği hastanenin tamamlanması yerine külliyeye harcamak, başta Bodrum’a ihanettir.

Yaz dönemimde Bodrum’a gelen birçok yurttaşımız Pandemi nedeniyle büyük kentlerdeki evlerine dönmedi, Bodrum’da kaldı. Şu an Bodrum’un nüfusu 400 binin üzerindedir. Fakat pandemi döneminde bu büyük nüfusa hizmet edecek yeterli kapasitede hastane bulunmamaktadır. AKP hükümeti oy kaybettikçe dini duyguları sömürmeye, devam etmektedir. Ben buradan çağrı yapıyorum: Bodrum’un medreseye, külliyeye değil hastaneye ihtiyacı vardır. Paranız varsa önce hastaneyi bitirin. Diyanet kendisine ayrılan parayı Sağlık Bakanlığı’na göndersin, hastane tamamlansın. Akla ve vicdana uygun olan budur...”

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık