Kutsal Alana su taşınacak!

ÖNDER Haber -

Kutsal Alana su taşınacak!

Orman Haftası ve Dünya Su Günü dolayısıyla ilçemizde etkinlikler düzenlenecek… Bilgilendirme seminerlerinin yanısıra suyun önemine dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş programı gerçekleştirilerek, sembolik olarak Kral Hekatomnos Kutsal Alanına su taşınacak…

Milas Kaymakamlığı, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, TEMA ve Akut Milas İlçe Temsilcilikleri, Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Milas Güreş İhtisas Kulübü öncülüğünde ve diğer sivil toplum örgütlerinin destekleriyle Orman Haftası ve Dünya Su Günü dolayısıyla ilçemizde Cuma ve Cumartesi günleri etkinlikler gerçekleştirilecek.

Hazırlanan program ile ilgili olarak dün saat 10’da Milas İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Milas İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy, TEMA Vakfı ve Akut Milas İlçe Sorumlusu Mehmet Nergiz, Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Üyesi Mustafa Kemal Fındıkçıoğlu, Milas Güreş İhtisas Kulübü Derneği Başkanı İlhan Hazer katıldı.

Yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi veren TEMA Vakfı ve Akut Milas İlçe Sorumlusu Mehmet Nergiz, “İlçemizdeki kurum amirleri, öğretmenler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla Cuma günü saat 10 ile 11 arasında Milas Halk Eğitimi Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda hava, su ve toprak konulu bilgilendirme toplantısı düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca gün içerisinde saat 11 ile 12 arasında ise Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu’nda ve saat 13 ile 14 arasında ise Özel Özge Koleji Anaokulu’nda birer sunum yapılarak, fidan dikimleri gerçekleştireceğiz” dedi.

Dünya Su Günü dolayısıyla da etkinliklerinin olacağını belirten Nergiz, “Dünya Su Günü dolayısıyla Cumartesi günü ise tüm halkımıza açık bir etkinlik planladık. Saat 10’da Atapark’tan başlayarak, 3 bin yıllık tarihi bulunan Su Kemerleri’ni takip ederek, Akgedik Barajı’na ulaşacağız. Daha önce bu bölgeden çıkan ve Su Kemerleri ile şehre ulaştırılan suyu, etkinliğimize katılanlarla taşıma kaplarımıza doldurup, Milaslılar tarafından Uzunyuva olarak bilinen Kral Hekatomnos Kutsal Alanına taşıyacağız” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık