“Kuzucuklarıma tatil ödevlerim”

Adem KANKAYNAR -

“Kuzucuklarıma tatil ödevlerim”

Son yıllarda Milli Eğitim yetkilileri, öğrencilere ‘tatil ödevi’ verilmemesi yönünde çağrılar yapıyorlar.

19 Ocak Cuma günü başlayan yarıyıl tatili için de öğrenci ve öğretmenlere benzer tavsiye ve çağrılarda bulunulduğunu duyduk, duyurduk … Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da bu yöndeki tavsiyeleri Milas Fatih İlkokulu’nda karşılık buldu.

 

Ödev deyince …

Ödev, okulda öğrenilen bilgilerin kalıcılığını sağlamak için sürekli tekrarlanan bir araç olarak görülmekte. Bilgiler tekrar edilmedikçe unutulur endişesiyle  ve çocuklar bilgiyi ne kadar tekrar ederlerse o kadar iyi öğrenirler diye okulda geçirdikleri süre kadar evde ödevlerle boğuşuyorlar.

Çocuklar zaten okulda tüm bir günü yeni bilgiler öğrenerek ve yorularak geçirmekteler. Eve geldiklerinde ise rahatlamaya ve biraz boş zaman/hobi zamanı geçirmeye hakları olduğu görmezden gelinerek ağır ödevler altında ezilmekteler.

 

Bakanın tavsiyeleri bir hızır gibi yetişti

öğrencilere...

Milas Fatih İlkokulu Öğretmenlerinden Özlem İnceoğlu, tavsiyelerden yola çıkarak, pedagojik ve bir o kadar da işin içine değerler eğitimini de katan farklı bir ödevlendirme yaptı.

“Kuzucuklarıma tatil ödevlerim” başlıklı projede; ‘Bir yaşlıya yardım et’, ‘Sokak hayvanı besle’, ‘Bir sabah kahvaltıyı sen hazırla’, ‘Sandalye ve battaniye ile evde ev yap ve içinde kitap oku’, ‘Sahanda yumurta kırmayı öğren ve yap’, ‘Ailenle bir akrabanı ziyaret et’ ve ‘İki fıkra iki bilmece öğren’ gibi ödevler verildi öğrencilere …

 

Ödev amacına ulaştı ...  

Öğrenciler, severek yaptıkları ve yaparken de hayata dair kazanımlar elde ettikleri çalışmalarını fotoğraf ve videolarla sergileyerek farklı bir ödev anlayışına imza attılar.

Fotoğrafları öğretmenlerine gönderen öğrenciler, öğretmenlerinden takdir ve teşekkür aldılar.

Fatih İlkokulu öğretmenlerinden Özlem İnceoğlu ise uyguladığı farklı projenin, çocukları geleceğe hazırlamak, bazı kazanımlar ve duyguların zaman geçirmeden öğretilmesi ve hatırlatılması amacını taşıdığını söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık