LGS’DE TÜRKİYE BİRİNCİSİ MİLAS’TA..

​​​​​​​* Türkiye çapında 193 öğrenci tüm soruları doğru cevapladı. 2’si Milaslı..

LGS’DE TÜRKİYE BİRİNCİSİ MİLAS’TA..

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2022 tarihinde yapılan LGS sınavı sonuçları bugün açıklandı. Açıklanan bu sonuçlara göre  LGS  kapsamındaki merkezi sınava katılan öğrencilerden Türkiye geneli 193 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İlçemizde de 2 öğrencimiz Türkiye birinciliğini paylaşarak bizleri gururlandırmıştır. Sınav sonuçlarının analizlerine göre ilçe başarı ortalamamızın bu yılda artarak devam ettiğini görmüş olmanın verdiği mutlulukla; bu başarılarda emeği geçen tüm okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi yürekten kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi.

MİLAS’TAN İKİ ÖĞRENCİ..

Tüm soruları doğru cevaplayan 193 öğrenciden ikisi Milas’tan. Biri Özge Koleji’nden Pelin Helvacı. Diğeri ise İMİ Koleji’nden Kuzey Göktepe.

Sonucu duyuran Özge Koleji yönetimi, “1 milyon 31 bin 799 öğrencinin girdiği 2022 LGS’de Özge Koleji Öğrencisi Pelin Helvacı’nın tüm soruları doğru cevaplayarak aldığı 500 puanla Türkiye birincisi oldu. Türkiye genelinde 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldı. Kurulduğumuz günden bugüne elde ettiğimiz üstün başarılara bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bizlere bu gururu yaşatan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.

İMİ Koleji’nden yapılan açıklamada da “İlkokul 3. sınıftan bu güne eğitim-öğretim yaşantısını İMİ Kolejinde sürdüren, sosyal yönü gelişmiş, özgüveni yüksek, öğrenmeye açık, ulusal alanda düzenlenen matematik olimpiyatlarında üst üste birçok kez Türkiye birinciliği ve ikinciliği kazanan Kuzey Göktepe LGS'de de elde ettiği TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ ile bizleri yeniden gururlandırdı. Kendisini, ailesini ve bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” dendi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık