Maden ocağındaki büyük patlatma tepki çekti

Milas-Yatağan Karayolu üzerindeki bir maden sahasında gerçekleştirilen patlatma, Menteş ve Beçin Mahallesi’nde şiddetli sarsıntıya neden oldu. Bölgede yaşayan vatandaşlar, evlerinin zarar görmesinden ve yer altı sularının yön değiştirmesinden tedirgin olduklarını belirterek, maden ocaklarına yönelik denetimlerin artırılmasını istedi.

Maden ocağındaki büyük patlatma tepki çekti
  • 07 April 2022, Thursday 16:38

Milas-Yatağan Karayolu’nda bulunan bir taş ocağı, çarşamba günü saat 16.00 sıralarında kontrollü patlatma gerçekleştirdi. Bu bölgedeki taş ocaklarında sık sık patlatmalar yapılıyor. Ancak önceki günkü patlatmanın çok büyük olduğu ve çok büyük miktarda patlayıcı kullanıldığı tahmin ediliyor. Patlatmanın yarattığı sarsıntı çevre mahallelerde paniğe neden oldu. Ortaya çıkan ses, Milas kent merkezinden de duyuldu. Vatandaşlar, yetkililerden konuyla ilgili açıklama bekliyor.

Patlatmayla yaşanan sarsıntı, vatandaşlardan tepki çekti. Milas’ın Menteş Mahallesi’nde ikamet eden Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özay Sabancı da sosyal medya hesabından patlatmaya ilişkin fotoğraflar paylaşarak, “Biraz önce öyle bir dinamit patlatması yapıldı ki, evdeki lambalar bile sallandı. Ağaçları katlediyorlar, evlerde çatlaklar olmaya başladı. Yetkililer duyun sesimizi…” dedi.

Öte yandan bölgede, Milas’a içme suyu temin eden çok sayıda kuyu ve yer altı suyu akış güzergahı bulunuyor. Yer altı suyuna en fazla zarar veren nedenlerin başında maden sahaları geliyor. Bölgede; 2000’li yılların sonuna doğru Milas Belediyesi’nin girişimleri, İller Bankası’nın destekleriyle 10’u aşkın kuyu açıldı. Kuyuların ortalama derinliği 190 metre civarında olduğu açıklanmıştı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık