Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Makina Mühendisleri Odası’ndan  Maraş Katliamı basın açıklaması 

Makina Mühendisleri Odası’ndan  Maraş Katliamı basın açıklaması 

Makina Mühendisleri Odası Muğla İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Münnami Özyurt, Maraş katliamının yıldönümünde, yazılı bir basın açıklaması yaparak, 41 yıl önce yaşanan Maraş Katliamı’nın unutulmaması gerektiğini belirtti.
Açıklama şöyle:
“Bir kadının namusunu korumak için kocasına “Onların eline bırakma, beni sen öldür“ dediği yerdir. MARAŞ
Bundan tam 41 yıl önce Maraş‘ta tarihimizin en korkunç katliamlarından biri yaşandı.
19 Aralık 1978 gecesi Maraş Çiçek Sineması‘nda karanlık kişilerce patlatılan bomba, katliama giden olayların ilk adımı oldu. Mezhep ayrılığını körükleyerek başlatılan ve günlerce süren çatışmalarda resmi kayıtlara göre 111 kişi öldü, binlerce kişi yaralandı; evler, işyerleri yakıldı. Gruplara ayrılan silahlı, sopalı, baltalı saldırganlar, ilericilerin ve Alevilerin evlerine, dükkanlarına saldırdılar, ateşe verdiler.  Ele geçirdiklerini kadın ve çocuk demeden öldürdüler. O gün yaşananlar, dün yaşanmışçasına aklımızda.
Biz, katliamın arkasındaki gerçek sorumluları biliyoruz. Onlar, hala halkları birbirine düşürmek, emeği sömürmek, “bir arada yaşam” inancını yok etmek için işbaşındalar.
Ama onlara inat biz,
Savaşa karşı barışı,
Eşitsizliğe karşı adaleti,
Şiddete karşı kardeşliği,
Sömürüye karşı emeği
savunmaya devam edeceğiz.
Bizler biliyoruz ki, şiddet kullanmayı savunanlar ve sömürücü, baskıcı politikalar var oldukça; etnik, dinsel, mezhep farklılıklar temelinde ayrımcılığı, düşmanlığı körükleyen zihniyetler de var olmaya devam edecektir.  Karanlık politik amaçlar için farklılıkların düşmanlığa çevrilmesinin şartları ancak savaşın, şiddetin, gericiliğin son bulduğu eşitlikçi, özgür, demokratik bir toplumda ortadan kalkabilir.
Bizler, toplumsal hafıza diri kalsın diye, bir daha bu katliamlar yaşanmasın diye, katliamlarda ölen insanlar unutulmasın diye anlatıyoruz ve anlatmaya devam edeceğiz.
Bizler, katliamların, sömürünün, baskının, yolsuzlukların olmadığı özgür, demokratik bir ülke için; karanlığa karşı aydınlığı, sömürüye karşı emeği, eşitsizliğe karşı adaleti, ırkçılığa karşı kardeşliği, savaşa karşı barışı, baskı ve zora karşı özgürlük ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz.
Türkiye tarihinin en karanlık olaylarından biri olan Maraş katliamını unutmadık, unutturmayacağız.”
                            

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık