Maskeyi taktı, denetlemeye çıktı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlem paketlerini açıklamasının ardından ilk salı pazarı kuruldu. Beklentilere rağmen az sayıda vatandaşın katıldığı pazar yerine gelen Tokat, incelemelerde bulundu.

Maskeyi taktı, denetlemeye çıktı

Milas’ta Koronavirüs tedbirleri gölgesindeki ilk pazar kuruldu. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın açıkladığı tedbirler kapsamında günün ilk saatlerinden itibaren pazaryerinde çok sayıda önlem alındı. Pazaryeri girişine ‘hijyen noktası’ adı verilen dezenfektanlar kurulurken, zabıta ekipleri hem vatandaşların ateşini ölçtü, hem de bilgilendirici broşürler dağıttı. Talep eden vatandaşlara maske ve eldiven hediye edildi, 65 yaş üstü vatandaşlar ve esnaflar pazara alınmadı. Talimat doğrultusunda ürünlerin poşetle satılması kararına da genel oranda uyuldu.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise öğle saatlerinde pazaryerinde denetlemeye çıktı. Maskesi ve eldivenini takmayı ihmal etmeyen Tokat; vatandaşlarla sohbet etti, esnafların sorunlarını dinledi.
Burada pazar alışverişini de gerçekleştiren Tokat, incelemelerinin ardından bir açıklama yaptı. Başkan Tokat, “Zabıtamızın almış olduğu bazı önlem ve tedbirler var. Bu önlemleri yerinde inceledik. Şu an itibariyle esnafımızda da vatandaşımızda da gerekli hassasiyet var. Vatandaşımız alışverişini yapıyor ve fazla zaman kaybetmiyor. Satıcılarımız ve alıcılarımızdan 65 yaşın üzerindekiler pazara alınmıyor. Pazaryerinin girişinde ateş ölçüyor, dezenfektan veriyoruz. Maske ve eldiven vererek yardımcı oluyoruz. Poşetlerle satış yaptırıyoruz. Esnafımız kurallara uyuyor. Şu anda pazaryerinde bir sorun yok. Pazaryerindeki personel sayımızı artırdık. Gördüğümüz kadarıyla halkımızın duyarlılığı takdire şayan devam ediyor. Bu şekilde davrandığımız sürece biz bunu hep beraber atlatacağız. Bu hafta çok kritik bir hafta. Mesafeyi koruyalım, önümüzdeki hafta muhtemelen hava soğuyacak. Bu haftayı güvenli şekilde devam ettireceğiz. Buradan 65 yaş üzeri vatandaşımızı ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı evden çıkmamaları konusunda tekrar uyarıyorum. Bu vatandaşlarımız gerek yakınları vasıtasıyla gerekse de marketlerle diyalog kurarak ihtiyaçlarını evden çıkmadan sağlasınlar. Kimsesi olmayan ya da muhtaç durumda olan vatandaşlarımız var ise 112, 155 ve 156’yı arayarak ihtiyaçlarını karşılayabilirler.” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık