Meclisin açılışının 103. yılını mesajlarla kutladılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103. yılı nedeniyle Muğla Protokolü birer mesaj yayınladı.

Meclisin açılışının 103. yılını mesajlarla kutladılar
  • 20 April 2023, Thursday 16:11

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın yayınladıkları mesajlar şu şekilde;

Vali Tavlı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Vali Tavlı’nın mesajı şu şekilde;

“Bağımsızlığımızın ve milli egemenliğimizin en önemli sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yıldönümüne kavuşmanın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, bayrağı, ezanı, bağımsızlığı için göğsünde taşıdığı sarsılmaz inançla yılmadan mücadele eden, kanını, canını ortaya koyan aziz milletimiz, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla kendi geleceğini tayin etme hakkını elde etmiştir.

Ülkemizde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni toplayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz milletimizden aldığı güçle Kurtuluş Savaşı kararını vermiştir. Aziz milletimizin temsilcileri de ortak bir gaye etrafında, Meclis çatısı altında birleşerek, Kurtuluş Savaşı’nın zafere ulaşmasında ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda büyük fedakârlık göstermişlerdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli irademizin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu anlamlı günü, aydınlık yarınlarımızın güvencesi ve ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza bayram olarak armağan ederek, onlara duyduğu güveni ve verdiği değeri en güzel şekilde göstermiştir.

Bizler de ülkemizin geleceği, aziz milletimizin en değerli varlığı çocuklarımızın, daha büyük, daha güçlü bir Türkiye’de yaşamaları için milletimizden aldığımız güçle çalışmalarımızı sürdürecek, çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için var gücümüzle çalışacağız. Kardeşlik, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden 23 Nisan 1920 ruhunu her zaman koruyacak, karşılaştığımız her türlü zorluğu da devlet, millet omuz omuza vererek aşacağımıza inanıyorum.

Bu duygularla, 23 Nisan'ı çocuklara bayram olarak armağan eden başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşını sevk ve idare eden ilk Meclis'teki tüm milletvekillerini, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yâd ediyorum. Bir kez daha aziz milletimizin ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.”

Büyükşehir 23 Nisan Coşkusunu Köyceğiz’de Yaşatacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu tüm çocuklarla birlikte Çocuk Şenliği ile Köyceğiz’de yaşatacak. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tüm çocukları 22 Nisan Cumartesi Köyceğiz ilçesinde düzenlenecek 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne davet etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm çocuklara armağan edilen ve dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103.yılı Muğla’da büyük bir coşkuyla kutlanacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi 22 Nisan’da Köyceğiz’de “23 Nisan Çocuk Şenliği” düzenleyecek ve farklı etkinliklerle çocukları bir araya getirecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 22 Nisan 2023 tarihinde Köyceğiz’de düzenleyeceği 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde Sığla’da bisiklet turu, ormanda trekking grubu, orman çocukları etkinliği, sığla sinevizyon, animasyon gösterileri yapılacak ve Şubadap Grubu, Dil Tengi, Nezahat Doğan, Grup Sığla etkinlikte sahne alacak. Atölyeler, etkinlikler, yarışmalar, oyunlarla renklenecek 23 Nisan etkinliğinde çocuklar için çeşitli sürprizler ve hediyeler de olacak.

Başkan Gürün; “23 Nisan Ulusal Egemenliğimizin ve çocuklarımızın bayramıdır”

Dünya’da çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan’ın Ulusal egemenliğin ve geleceğin teminatı çocukların bayramı olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün 103.yılında 23 Nisan’ı büyük bir coşku, gururla, çocuklarla birlikte Muğla’da doyasıya kutlayacaklarını söyledi. Başkan Gürün; “23 Nisan egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milleti’nin olduğu gündür ve bu anlamlı gün geleceğimizin garantisi çocuklarımızın bayramıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın 103.yılının gururunu yaşıyoruz. Bu gururu, coşkuyu çocuklarımızla birlikte yaşamak için Köyceğiz’de 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenliyoruz. Çocuklarımızın doyasıya, birlikte oynayacağı, eğleneceği etkinliğimize herkesi bekliyoruz.” Dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Kıymetli hemşerilerim;

Bugün 23 Nisan…

Neşeli, keyifli, sizlere aktaracağım şiirde de belirtildiği gibi masmavi bir güne uyandık bugün…

“Bugün bir başka aydınlık yeryüzü,

Bir başka ağaçların, evlerin yüzü.

Bugün çocuklar güzel.

Bugün sokaklar güzel...

Elimizden tutan her el

Daha sağlam

Daha mavi gökyüzü;

Bayraklar daha yakın.

Bakın: geçiyor yarının büyükleri;

Şarkılar tutuyor gökleri.”

23 Nisan 1920, Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihi bir gündür. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında büyük bir coşkuyla kucakladığımız bu gün, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında bulunan her bir vekilimizin sorumluluk ve bilinciyle her geçen yıl değerine değer katmaya devam edecektir. Ulusal egemenliğimiz; milletimizin huzuru ve güvenliği, devletimizin bölünmez bütünlüğü için her birimizin sahip çıkması gereken büyük bir değerdir.  

Değerli Milas Halkı;

Çocuklarımıza armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan, çocuklarımızın kötülükten uzak yürekleri, gözlerindeki ışıltı ve çalışkanlıklarıyla yarınlarımıza umut olacaktır. Biliyoruz ki bugünün çocukları yarının büyüklerine vereceğimiz kaliteli eğitim ve onlara sunacağımız imkânlar yarınlarımızı şekillendirecek önemli unsurlardır.

Milas Belediyesi olarak yarınlarımıza ışık tutmak ve hayata geçirdiğimiz projelerle çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak için yoğun bir tempoda çalışıyoruz.  Okul sonrası açtığımız etüt kursları ile çocuklarımızın akademik hayatlarına takviyede bulurken; müzik, resim, drama kursları ile sosyal hayat içerisinde özgüvenlerini arttırmalarına destek oluyoruz. Yine Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Çocuk Oyun Evi’miz ile tamamen ücretsiz ve tam gün hizmet sunarak, okul öncesi hizmetlerinden mahrum kalan dar gelirli ailelerimizin çocuklarının özgüveni yüksek, sağlıklı bir birey olarak yetişmeleri için emek harcıyoruz.     

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere canı pahasına mücadele eden gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık