Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Meclis’te Süleyman Girgin Rüzgarı Devam Ediyor:

Önder Haber / Mustafa KARATAŞ

Meclis’te Süleyman Girgin Rüzgarı Devam Ediyor:
  • 06 November 2018, Tuesday 6:35

“Kayıp Kaçak Kesintisi ve TRT payı kaldırılsın”

* CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin’den, komisyondaki bütçe görüşmelerindoe, Elektrik Faturası Kayıp Kaçak Kesintisi İsyanı..

      30 Ekim 2018 Tarihinde başlayan ve 22 Kasım 2018 tarihine kadar sürecek olan 2019 Yılı bütçe görüşmelerinde 2 Kasım cuma günü Enerji Bakanlığı Bütçesi görüşmeleri sırasında CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e elektrik faturası göstererek faturanın dörtte biri kadar tutan kayıp kaçak bedeli ile TRT payının adaletsiz bir kesinti olduğu gerekçesiyle kaldırılmasını istedi.

      Enerjinin ucuzlatılması için öncelikle; faturalar üzerinden alınan TRT payı, Belediye Tüketim Vergisi ve dağıtım bedeli içindeki kayıp-kaçak ücretinin kaldırılmasını isteyen Girgin, konutlar için KDV uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Yıllardır uygulanan ithalata bağımlı enerji politikalarının bedelini bugün halkımızın ödediğini söyleyen Girgin, son yapılan zamla, asgari 230 kilovatsaatlik tüketim üzerinden 4 kişilik bir ailenin aylık elektrik faturası 137 TL’yi geçmiştir. Sosyal devlet ilkesi gereği asgari 230 kwh’e kadar enerji bedelsiz verilmeli; daha fazla tüketim için de kademeli bir fiyatlandırma yapılmalıdır teklifinde bulundu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis