Memleket meselesi gibi bir mesele!..

ÖNDER HABER / Adem KANKAYNAR

Memleket meselesi gibi bir mesele!..
  • 22 September 2018, Saturday 7:32

İlçemizin muhtelif caddeleri başta olmak üzere birçok noktada ‘Umumi’ tuvaletler var. Bazıları kapalı, bazıları açık, ama ‘kirli’ olması nedeniyle kullanılmak istenmeyen tuvaletler… Vatandaş ise (özellikle kadınlar) bu durumdan şikayetçi…

 

Bu haberi okuduğunuzda ‘sanki memlekette her sorun bitti de bir tek tuvalet mi kaldı’ diyebilirsiniz ancak özellikle kadınsanız ve sokağa çıktığınız bir zaman diliminde tuvalet ihtiyacınız olduğunda nereye gideceksiniz?

Elbette ilçemizin muhtelif noktalarında halka açık umumi tuvaletler var. Bunların çoğunda da temizliğinden ve açık tutulmasından sorumlu görevliler de bulunuyor.Ama bazıları ise ya tamamen kapalı, ya da açık olmasına rağmen kirli olması nedeniyle insanlar kullanmak istemiyor.

İlçemizde konser vb. etkinliklerin düzenlendiği bir tek alan olma özelliği taşıyan Atatürk Kültür Merkezi (Amfi Tiyatro) var. Tiyatro binasının yan tarafında ise umumi tuvaletler var ancak kapalı. Uzun zamandır kapalı olması nedeniyle etkinlik olduğu günlerde insanlar tuvalet ihtiyacını karşılamak için ya kafeteryalara gitmek zorunda, ya da çevredeki işyerlerinin tuvaletlerini kullanmak için izin istiyorlar.

Erkekler için pek sorun teşkil etmiyor gibi görünse de, kadınlar için gerçekten büyük bir sorun teşkil ediyor.Doğal olarak kadın okuyucularımızdan oradaki tuvaletin açılması talebi var.

 

Bir diğer benzer sorun ise merhum Prof. Dr. Türkan Saylan adına Milas Belediyesi tarafından açılan parkın hemen dışındaki tuvaletler… Kadın ve erkek olarak iki ayrı kabinden oluşan tuvaletlerde görevli olmadığı için kirlilik diz boyu! Dahası kabinlerin bazı bölümleri ‘sorumsuzlar’ tarafından kırılmış.Doğal olarak tuvaleti kullanmak isteyenler tedirgin oldukları için kullanmaktan vazgeçiyor.

Elbette bütün halka açık tuvaletler bu şekilde değil.Örneğin Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası önünde bulunan tuvaletler, kaldı ki en yoğun kullanılanlardan birisi olmasına rağmen, görevlisi tarafından son derece temiz tutularak hizmet veriyor.Kimi zaman rahatsızlığı nedeniyle ilçe dışına çıkması gerektiğinde, insanlar mağdur olmasın diye anahtarı karşıdaki büfeciye bırakıyor.Kısaca örnek bir davranış sergiliyor.Mutlaka diğer yerlerde de böyle düşünen görevliler vardır. Toplum adına onlara teşekkür ederken, sorumlulardan da yukarıda saydığımız noktalardaki aksaklıklar başta olmak üzere benzer durumda olan umumi tuvaletleri bir an önce kullanılabilir bir hale getirmelerini bekliyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık