Merhum Şevket Sabancı anısına Fazıl Say piyano resitali gerçekleştirildi

Merhum Şevket Sabancı; vefatının 1. yılında, Turgutreis Şevket Sabancı Parkı’nda gerçekleştirilen Fazıl Say’ın piyano resitaliyle anıldı.

Merhum Şevket Sabancı anısına Fazıl Say piyano resitali gerçekleştirildi
  • 04 August 2022, Thursday 9:44

Sabancı Ailesi’nin büyüklerinden, iş dünyasının duayen ismi, Esas Holding’in Kurucusu ve Onursal Yönetim Kurulu Başkanı merhum Şevket Sabancı; vefatının 1. yılında özel bir piyano resitaliyle anıldı. Piyanist ve besteci Fazıl Say’ın şereflendirdiği resital, 1 Ağustos 2022 Pazartesi akşamı, Turgutreis Şevket Sabancı Parkı’nda gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen resitale; Sabancı ailesi ve ailenin yakın dostlarının yanı sıra Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Manş Denizi’ni yüzerek geçen en genç Türk yüzücü olan Aysu Türkoğlu ve birçok önemli isim katıldı.

Resitalin takdimini yapan Yekta Kopan’ın merhum Şevket Sabancı’nın yaptığı hayır işlerini ve Bodrum'a katkılarını anlatmasının ardından, Şevket Sabancı'nın eşi Hayırlı Sabancı da bir konuşma yaptı. Hayırlı Sabancı, sahnede yaptığı konuşmada, “Turgutreis'in hayatımızda büyük bir yeri oldu. Şevket’le birlikte büyük bir aşkla bağlandık buraya. Şevket Sabancı Parkı, Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Evi, Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi, Hayırlı Sabancı Spor Salonu hep bu aşkın sonucunda ortaya çıktı. Bu özel resitalde Fazıl Bey'i Şevket adına da dinleyeceğim” dedi.

Fazıl Say resitalde Ayışığı Sonatı, Nocturne, Summertime gibi eserlerin yanı sıra Türk Marşı'nın kendi jazz yorumu, Atatürk için bestelediği “Yürüyen Köşk”, babası için bestelediği "Babam Ahmet Say" ve kızı için bestelediği "Kumru" adlı eserini de seslendirdi. Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı da Fazıl Say’a sahnede çiçek takdim ederek teşekkürlerini iletti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık