Metin Ergun, Gökova-Köyceğiz Karayolu’nu meclis gündemine taşıdı..

​​​​​​​İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof.Dr. Metin Ergun, Gökova-Köyceğiz Karayolu’nun Çıtlık Mahallesi’ndeki kavşakta çok sık trafik kazası meydana gelmesi nedeniyle, yoğun taleplere karşın şimdiye kadar yapılmayan alt geçit konusunu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Metin Ergun’un soru önergesi şöyle:

Metin Ergun, Gökova-Köyceğiz Karayolu’nu meclis gündemine taşıdı..

“Muğla ilimizin Ula ilçesine bağlı Çıtlık Mahallesi’nde bulunan 400-03K.K. numaralı Gökova-Köyceğiz Karayolu’nda sürekli olarak trafik kazaları meydana gelmektedir. Bu kazaların tamamına yakını maddi hasarlı kazalar iken, meydana gelen ölümlü kazalarda şimdiye kadar 27 vatandaşımız hayatlarını kaybetmiştir.

Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız, söz konusu yol üzerindeki kavşakta bundan sonra ortaya çıkacak kaza risklerinin minimize edilebilmesi ve insanların tehlikesiz bir şekilde karşıdan karşıya geçebilmeleri için alt geçit yapılmasını talep etmektedirler. Bu sebeple, şimdiye kadar ilgili kurumlara çok sayıda başvuru yapılmış olmasına rağmen talepleri hala karşılanmamıştır.

 Şimdiye kadar yaptıkları başvurular dikkate alınmayan Çıtlık Mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımız, alt geçit taleplerini imza kampanyasına dönüştürmüş ve başta CİMER olmak üzere, Karayolları Genel Müdürlüğü, Muğla Valiliği, Ula Kaymakamlığı ve Karayolları Şube Müdürlüğü’ne iletmişlerdir.

Bu bilgiler ışığında;

1. Bakanlığınız tarafından, Çıtlık Mahallesi’nde bulunan 400-03K.K numaralı Gökova-Köyceğiz Karayolu üzerindeki kavşağa alt geçit yapmak gibi bir çalışma veya proje var mıdır?

2. Eğer böyle bir çalışma veya proje var ise hangi tarih aralığında başlanması ve bitirilmesi planlanmaktadır?

3. Böyle bir çalışma yoksa, söz konusu kavşakta meydana gelen kazaların bundan sonra da yaşanmaması için Bakanlığınızın alternatif bir çalışması var mıdır?”

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık