METRO ile Milas ürünleri raflarda

            Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen önde gelen süpermarket zincirlerinden birisi olan METRO mağazalarında Milas'ın Sakarkaya kırmızı çam balı ile birlikte Türkiye'nin ilk ve tek AB coğrafi işaretli ürünü olan Milas zeytinyağları da satışa sunuluyor. METRO, diğer yandan AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağlarını kendi markası altında dünya ölçeğinde tüketiciye sunmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

METRO ile Milas ürünleri raflarda
  • 14 October 2022, Friday 14:48

            Milas'ın Sakarkaya bölgesinde elde edilen ve kırmızıya çalan rengi ile benzerlerinden ayrılan Sakarkaya kırmızı çam balını METRO mağazalarında satışa sunulmasını sağlayan Selahattin Tezcan, Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçilen Reşit Özer'i kutladı ve başarılar diledi. Milas Sakarkaya kırmızı çam balının ilk kez METRO mağazalarına girmesi sürecinde verdiği destek nedeniyle MİTSO'ya ve Reşit Özer'e teşekkür eden Selahattin Tezcan, AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağının da METRO mağazalarına girmesini sağladıklarını anlattı. Milaslı zeytinyağı üreticisi Uğur Özen'in imal ettiği "Uzunyuva" markalı zeytinyağlarının zoru başardığını belirten Selahattin Tezcan "Uğur Özen'in Uzunyuva zeytinyağları METRO yöneticileri tarafından çok beğenildi. Şimdi METRO, kendi markası altında Milas zeytinyağlarını Türkiye'deki mağazalarının yanında dünyadaki diğer mağazalarına da sürmeye hazırlanıyor. Bu Milas zeytinyağı sektörü için çok büyük bir başarı" diye konuştu. Selahattin Tezcan, METRO yöneticilerinin bir ürünü mağazalarına alırken çok titiz davrandıklarını üretimden paketlemeye kadar her aşamada denetim yaptıklarını anlatarak "Uğur Özen, Uzunyuva zeytinyağı ile bu denetimlerin hepsinden başarıyla geçti. Milas zeytinyağının bu seviyeye gelmesinde MİTS0'nun da çok büyük payı var. Milas zeytinyağına Türkiye'den ve AB'den MİTSO tarafından alınan coğrafi işaretler bu yolu açtı. Milas zeytinyağının önü çok açık görünüyor. Bu süreçteki katkılarınız ve çabalarınız için sizi ayrıca kutluyorum" diyerek Reşit Özer'e teşekkür etti.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit  Özer de Selahattin Tezcan'a teşekkür ederek "Milas zeytinyağının ve Sakarkaya kızmızı çam balının METRO mağazalarına girmesinde sizin de çok önemli payınız var. Ben de size Milas zeytinyağı üreticileri adına, Sakarkaya kırmızı çam balı üreticileri adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. Özer, "Sizler gibi girişimciler sayesinde Milas ürünleri dünya pazarlarına açılıyor. Milas zeytinyağımız AB'nin sınırlarını aşmayı başardı. ABD'ye, Almanya'ya, Malezya'ya çok iyi fiyatlardan zeytinyağımız ihraç ediliyor. Milas zeytinyağının geleceği çok daha parlak olacak" diye konuştu..

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık