MİDOSK’lular 29 Ekim Bayramı’nı Sandras’ın zirvesinde kutladı

Milasımızın seçkin dağcılık kulübü “Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü” (MİDOSK) bu yıl da Cumhuriyet Bayramı’nı değişik bir etkinlikle kutladı. Muğlamızın yüksek dağlarından Sandras Dağı’na tırmandı. Bu süreci, onların kaleminden siz okurlarımıza sunuyoruz:

MİDOSK’lular 29 Ekim Bayramı’nı Sandras’ın zirvesinde kutladı
  • 01 November 2022, Tuesday 10:36

“Merhaba Değerli Basın Mensubu arkadaşlar;

Milas Dağcılık olarak her yıl milli bayramlarımızı yurdun değişik zirvelerinde kutluyoruz.

Bu vesileyle Muğla sınırında bulunan yörenin yüksek dağlarından (2295 m.) , antik ismi Sandras olan Çiçekbaba dağında Cumhuriyetimizin 99. yılını zirvede kutlamak üzere 29 Ekim Cumartesi günü saat 13:00 da Milas’ tan hareket kamp yapacağımız Gökçeova gölüne hareket ettik. Yaklaşık 2,5 saatlik bir yolculuktan sonra köyceğiz e, ardından kamp alanı 1750 mt. Rakımda olan Gökçeova gölüne vardık. Kamp alanında çadırlar kurulduktan sonra tırmanış için kampa katılan sporcularımıza tırmanış ile ilgili gerekli bilgilendirmeyi yaptık.

30 Ekim Sabah saat 07:00 de zirve için tırmanışa geçtik.  6 km lik bir tırmanışla zirveye (2295 mt.) vardık. Zirvede cumhuriyet bayramımızı kutlayarak  bayrağımızı dalgalandırdık. Zirvede yapılan törenin ardından kamp alanımıza döndük. Toplamda 12 km lik. bir etkinliği kazasız belasız gerçekleştirdik. Etkinliğe katılan sporcularımız; Baki ÇETİNKAYA, Hasan ÇAKIROĞLU, Ahmet ÇAKIR, Nihat ERDOĞAN, Yıldıray ÇOĞLU, Birgül ENGİN, Feriştah YILMAZ, Muammer AÇIK, Naci Doğan DÖNMEZ, Melih AVAROĞLU ,Hüseyin TÜRKER, Gülşen KURT.

Bu vesileyle; Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümü münasebetiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve istiklal mücadelemizde vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK, sadece Anadolu’ya değil, mazlum milletlere de rehber olmuştur. Bu nedenle; "Lider" diye yazılır, "Mustafa Kemal Atatürk" diye okunur. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu değişmez hep böyledir..

" YAŞASIN CUMHURİYET"

Saygıyla, sevgiyle, minnetle...”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık