MİFAD’da nöbet değişimi…

ÖNDER Haber -

MİFAD’da nöbet değişimi…

Kısa adı MİFAD olan  Milas Folklor Araştırma Derneği  yeni dernek başkanlığına, uzun yıllar başkan yardımcılığı görevini yapan Mustafa Emekli seçildi. 

14 Ekim 2011 tarihinde kurulan ve kuruluşunun üzerinden geçen 5 yıllık sürede dernek başkanlığını yürüten Emrah Mergen, görevi Mustafa Emekli’ye devretti. 3 Ekim 2016 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında gerçekleşen değişikle MİFAD’da, Mustafa Emekli dönemi başladı.

 

Fikir birliği yaparak

hareket ettik

Gerçekleşen görev dağılımı ile ilgili olarak dün saat 10’da MİFAD’da basın açıklaması yapıldı. Açıklamada ilk olarak söz alan Emrah Mergen, görev değişikliğinin gerekçesini şu sözleriyle açıkladı:

“5 yıllık süreçte birlikte birçok ilklere imza attık. Yeni kurulmuş bir dernek olmamıza rağmen daha ilk yılımızda Milas’a yakışır bir festival düzenledik. Sonraki yıllarda ise bunu geleneksel hale dönüştürerek, her yıl üzerine bir şeyler katarak devam ettirdik. Dernekten bağımsız ancak birçok faaliyetimizi yürüttüğümüz Milas Sanat Merkezi’nde, halk oyunlarının yanı sıra; müzik, Latin dansları, resim, bale ve jimnastik, satranç, yüzme gibi birçok alanda çocuk ve yetişkinlerin yöresel kültürümüzü tanımalarını, sevmelerini ve sosyal faaliyetlere katılımlarını sağladık.

Bu süreçte birbirimize sarsılmaz bir güven duygusuyla bağlandık. Her konuda fikir birliği yaparak hareket ettik. Kararlarımızı sadece yönetimde değil üyelerimizle de tartıştık. Dolayısıyla attığımız her adım doğru ve derneğimizi güçlendiren kararlar olmuştur. Elbette tüm başarı bize ait değil. Tüm faaliyetlerimizde başta Milas Belediyesi olmak üzere; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, tüm sivil toplum kuruluşları, oda ve dernekler, üst üste festivalimize ana sponsor olan Turgay-Mutlu inşaat, Stüdyo Yeniadım ve ilçe genelindeki esnaflar, en önemlisi de Milas halkı bizleri yalnız bırakmadı. Bu anlamda katkıda bulunan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de tüm faaliyetlerimizi halka duyuran, kuruluşumuzdan buyana bizleri her konuda destekleyen değerli Milas basınına… Onlara da verdikleri katkı dolayısıyla teşekkür ediyorum. 

Dernek başkanlığı görevini 5 yıl yürüttüm. Artık bayrağı bir başka arkadaşıma devretme zamanı geldi. Bundan sonraki süreçte bazen yönetim kurulu üyesi, bazen de sade bir üye olarak bu derneğe katkıda bulunmaya, her konuda bir nefer gibi çalışmaya devam edeceğim. Kuruluş amaçlarımızın içerisinde özellikle kültürel alanda yapmak istediğimiz araştırmalar vardı. Zaman yetersizliği nedeniyle bu araştırmalara eğilememiştik. Şimdi buna fırsat yaratarak bu sorumluluğumuzu da yerine getirmek istiyorum. Bu konuda kurulmuş bir komisyonumuz var ve komisyondaki arkadaşlarımla birlikte bu alanda çalışmak istiyorum.”

 

Kültürel zenginliğini

gelecek kuşaklara

aktarmak

Başkanlık görevine getirilen Mustafa Emekli ise, 5 yıllık süreçte derneğe verdiği emek ve zaman için Emrah Mergen’e teşekkür ederek şunları söyledi:

“Kuruluşundan buyana tüm dernek arkadaşlarımla olduğu gibi Emrah Başkanla da çalışmaktan büyük onur ve gurur duydum. Büyük bir aile olmanın tüm güzelliklerini birlikte yaşadık. Sıkıntılarla, sorunlarla boğuşurken bile birbirimizden güç aldık. Üzüntülerimizi paylaştığımız gibi, sevinçlerimize de ortak olduk. Aslında değişen bir şey yok. Yine Emrah Başkan bizimle beraber. Değişen sadece kağıt üzerinde resmi bir prosedür. İlçemizin tarihsel ve kültürel zenginliğini gelecek kuşaklara aktarmak, onlara sevdirmek ve sürdürülmesini sağlamak amacıyla kurulmuş bu dernek, arkasına tüm Milas halkını alarak yoluna devam edecektir. Ben tekrar Emrah Başkanıma tüm emek ve çabaları, sağladığı maddi ve manevi destek için teşekkür ediyorum.”

Derneğin yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu: Mustafa Emekli (Başkan), A. Münevver Mat (Başkan Yardımcısı), Kasım Özkan (Üye), Emrah Mergen (Üye), Sevgi Barın (Üye), Aydan Mergen Özcan (üye) ve M. Kemal Fındıkçıoğlu (Üye).

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık