Milas Avcılar Atıcılar Derneği’nde yönetime aday var..

Milas Avcılar Atıcılar Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği, Milas’ın en eski derneklerinden. Geçtiğimiz yıllarda pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyordu. Örneğin Trap atışları.. Ancak uzun yıllardan beri, sesi soluğu çıkmıyordu.

Milas Avcılar Atıcılar Derneği’nde yönetime aday var..

Milaslı Avcıların derneği, Ağustos’un 4’ünde genel kurulunu yapacak. 4’ünde çoğunluk sağlanamazsa 11 Ağustos’ta yapılacak genel kurulda bu yıl, yönetime başka bir aday daha var. Uzun yıllardır Mustafa Özkan’ın başkanlığını yaptığı derneğe bu yıl Mehmet Tevfik Soyuçakır da aday.

Gazetemizi ziyaret eden Mehmet Tevfik Soyuçakır, derneğin lokalinin yerini bilmeyen avcılar olduğunu belirterek, dernek lokalinin 8-10 kişinin zor sığacağı, kıyıda bir yer olarak kaldığını, oysa dernek bünyesinde pek çok işin yapılmasını beklediğini belirterek, 885 üyesi olan derneğin, doğru dürüst bir locale kavuşması ve pek çok etkinlik yapılmasını sağlamak üzere, bu anlamda derneği tekrar eski canlı günlerine kavuşturmak için yönetime aday olduğunu belirtti.

Mehmet Tevfik Soyuçakır, dernekle ilgili olarak, dernek üyelerine, gazetemiz aracılığıyla şunları belirtti:

“Saygıdeğer Avcılar Atıcılar Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneğimizin saygıdeğer üyeleri, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Derneğimiz uzun yıllardan bu yana hantal bir yapıyla yönetilmektedir. Ancak görüldüğü gibi bu uzun yıllar içinde hiçbir yenilik ve avcılar lehine bir faaliyet göstermemiştir derneğimiz. 885 üyesi ile Milasımızın en büyük sivil toplum örgütlerinden biridir. Derneğimizin adından da anlaşılacağı üzere derneğimizin faaliyetleri sadece kara avcılığı ile sınırlı değildir. Öncelikle doğayı ve canlıları koruyabilecek, sürdürülebilir avcılığın devamı için bilinçli ve bilgilendirilmeş avcılar yetiştirmemiz gerekmektedir.

Avcılarımız için yapacağımız projelerimiz ve etkinliklerimiz:

  • Dernek binasını esaretten kurtarıp, tüm avcıların faydalanabileceği modern bir local binasına taşımak ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla yönetmek.
  • Uzun yıllardan beri yapılamayan Poligon yerinin tahsis edilerek lisanslı atıcıların Milas adına yarışmalara katılımını sağlamak.
  • Trap atışlarının polygon alanında nizami, daha güvenli ve modernize bir şekilde yapılmasını sağlamak, çevre il ve ilçelerde yapılacak olan trap müsabakalarına avcılarımızın katılımını sağlamak.
  • Derneğimiz tarafından ücretsiz av ve balık turları düzenlenecek.
  • Her yıl lderneğimiz tarafından av mevsiminin başlangıç ve bitişinde kaynaşma etkinlikleri düzenlenerek, bu etkinlikler geleneksel hale getirilecek.
  • Derneğimizin sosyal faaliyetlerini İlçe Jandarma, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevre Koruma Derneği, Orman İşletmesi ve Belediye ile koordineli olarak çalışarak yerine getirecektir.
  • Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan izin alınarak, doğaya, korunabilecek belirli bölgelere yabani av hayvanlarının salınımını gerçekleştireceğiz.
  • Uzun yıllar yapılamayan bu faaliyetler, değişimle her yıl tüm avcı arkadaşlarımın desteğiyle gerçekleştirilecektir.”

Mehmet Soyuçakır, derneğin genel kurulunun 4 veya 11 Ağustos’ta yapılacağını, ancak genel kurulun dernek merkezinde yapılacağının ilan edildiğini, oysa buraya 8-10 kişi bile giremeyecek genişlikte olduğu için, kendisinin, genel kurulun Belediye Toplantı Salonu’na alınması için dilekçe verdiğini, ancak henüz sonucun belli olmadığını da ekledi. 855 üyesi olan bir derneğin, 8-10 kişilik bir alanda, üstelik salgın günlerinde nasıl yapılacağının bir soru işareti olduğunu da belirtti ve tüm dernek üyelerinin, derneğe sahip çıkarak genel kurula katılmalarını beklediğini belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık