Milas Belediye Meclisi’nin Haziran toplantısı yapıldı

Milas Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Pazartesi günü. 9 ana, 8 de ek gündem maddesiyle yapıldı. Ancak Meclis kapatılmadı; gündemin 7 ve 8.maddelerindeki stand ücretlerinin belirlenmesi için, bu iki konuyu Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderdi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırlayacağı rapor sonrası 11 Haziran Cuma günkü ikinci oturumunda bu ücretler belirlenecek.

Milas Belediye Meclisi’nin Haziran toplantısı yapıldı

Genellikle imara ilişkin konuların görüşüldüğü, bazı taleplerin İmar Komisyonu’na sevk edildiği Meclis gündeminin tamamlanması sonrasında gündem dışı söz alan Meclis üyesi Şakir Özdemir, geçtiğimiz günlerde Ayasofya Camii’nde imam Mustafa Demirkan’ın sözlerine yönelik CHP ve İYİ Parti grupları adına ortak bir açıklama gerçekleştirdi. Meclis öncesi, bütün partilerin imzasıyla ortak bir açıklama olması için AKP ve MHP gruplarına da metnin iletildiği, ancak AKP ve MHP gruplarının açıklamayı imzalamadıkları öğrenildi.

Özdemir, Millet İttifakı olarak hazırladıkları açıklamada,  Cumhuriyet’in kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıların üzüntü ve endişeyle takip edildiği ifade edilerek, “İmam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü kast ederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz” denildi.

Gündem maddelerinden, geçen Meclis’te, incelenmesi için İmar Komisyonu’na gönderilen Menteş Muhtarlığı’nın mahalle sınırlarında bazı değişiklikler yapılması önerisine, Ahmetçavuş-Hayıtlı ve Şevketiye Mahallesi muhtarlıklarının itirazı konusunda, incelemek için ek süre istendi ve kabul edildi.

Geçen mecliste İmar Komisyonu’na gönderilen, İYİ Partili Meclis Üyesi Gürsel İnce’nin, Milas’taki bazı caddelere Bülent Ecevit, Süleyman Demirel ve Alparslan Türkeş adının verilmesi konusuyla ilgili olarak hazırlanan İmar Komisyonu raporu okundu. Alparslan Türkeş isminin daha önce Beçin’de bir caddeye verilmiş olduğundan, Milas sınırlarında aynı ismin iki ayrı yere verilmesinin mümkün olmadığı belirtilerek, Bülent Ecevit ve Süleyman Demirel’in adlarının ise, yeni açılacak iki caddeye verilmesi kabul edildi.

Hazran Meclisi’nin ikinci oturumunda görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevkedilen 7. Ve 8. Maddeler ise, Zabıta Müdürlüğü’nün, Boğaziçi Mahallesi’nde kurulacak Hanımeli Pazarı Stand ücretleri ve Mahalle Pazarlarımızda üretici, manav, tuhafiye, hırdavatçı, zücaciye, kurucu, bakkaliye, şarküteri, çiçekçi, tavukçu, fideci vb. iş kollarında stand açmak isteyeceklere uygulanacak stand ücretlerinin belirlenmesi isteğiyle ilgiliydi. Bu iki madde, 11 Haziran’da toplanacak Meclis’te okunacak Plan ve Bütçe Komisyonu raporuna göre belirlenecek.

Bu arada gündem maddelerinin biri de, geçtiğimiz ay ölen Bensu Narlı’nın isminin Güllük’teki bir parka verilmesi istemiyle ilgiliydi ve oybirliği ile kabul edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık