Milas Belediyesi yaraları sarmaya devam ediyor

Muğla’da orman yangını yaklaşık 20 gündür devam ediyor. Muğla’nın Milas İlçesi’nde kontrol altına alınan yangınlar birçok tarım arazisine ve ormanlık alana zarar verdi. Milas Belediyesi, yangından dolayı mağdur olan vatandaşlara yardımlarını ulaştırdı.

Milas Belediyesi yaraları sarmaya devam ediyor
  • 10 August 2021, Tuesday 12:05

Muğla, 13 gündür yangın felaketiyle uğraşıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi verilerine göre Marmaris, Bodrum, Milas, Yatağan, Menteşe, Köyceğiz, Fethiye, Seydikemer ve Kavaklıdere’de çıkan yangınlarda toplamda 66 bin 231 hektar ormanlık alan kül olurken yine aynı verilere göre Milas’ta, 8 bin 480 hektar ormanlık alan yandı.

“Belediye Ekipleri Yaraları Sarıyor”

Milas Belediyesi yangın sürecinde tüm ekipleriyle sahadaydı. Ekipler hem yangın söndürme çalışmalarına katıldı hem de boşaltma kararı verilen mahallelerde yurttaşların ve hayvanların tahliyesini gerçekleştirdi. Sürecin başından bu yana hem yaptığı açıklamalarla hem de sosyal medya paylaşımlarıyla süreçle ilgili bilgi veren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’ta yangının çıktığı ilk günden beri sahada olmayı sürdürdü. Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte Belediye personeli ve gönüllülerden oluşan ekiplerle, yangından dolayı mağdur olan vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalara başlandı. Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda bulunan Yardım Toplama Merkezi’nden çıkan yardım konvoyu sırasıyla Beyciler, Gökbel, Çökertme ve Bozalan mahallelerinde yurttaşlara yardımları ulaştırdı. İzmit Belediyesi Arama Kurtarma Birimi’nin de personelleriyle destek olduğu dayanışma seferberliğinde, vatandaşlara giyim ürünleri, hijyen ürünleri, çocuklar için oyuncak, hayvanlar için ise yem ve saman, yangından mağdur olan yurttaşlara ulaştırılırken alevlerden dolayı yaralanan hayvanların tedavisi alanında uzman veterinerler tarafından yapıldı.

“Birlikte Çok Güçlüyüz”

Milas Belediyesi sosyal medya hesaplarından #BirlikteÇokGüçlüyüz hashtagiyle yapılan paylaşımda, “Büyük bir felaketi yaşadık. Şimdi yaralarımızı birlikte sarma zamanı… Belediyemiz koordinasyonunda gönüllülerimizin de desteğiyle bugün Beyciler, Gökbel, Çökertme ve Bozalan mahallelerimize yardımlarımızı ulaştırdık.” İfadelerine yer verildi. Yetkililer, yardımların belirli aralıklarla devam edeceğini ve hiçbir yurttaşın mağdur olmaması adına Belediye ekiplerince çalışmaların aralıksız süreceğini aktardı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık