Milas Belediyesi’nden 3-6 yaş arası çocuklara haftada 2 litre süt..

Milas Belediyesi, “Süt Kardeşim” projesi kapsamında Milas Süt Birliği ile dün bir protokol imzalayarak, Milas’ta yaşayan dar gelirli ailelerin 3-6 yaş arasındaki çocuklarına, haftada 2 litre süt dağıtımına başladı.

Milas Belediyesi’nden 3-6 yaş arası çocuklara haftada 2 litre süt..

Dün saat 10:00’da Milas Belediye Başkanı’nın makamında, hazırlanan protokolü imzalayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, daha sonra Süt Birliği’nin Marketine giderek, şu ana kadar belirlenen 71 çocuğun sütlerini dağıttılar.

Uygulama, 3-6 yaş arasında çocuğu olan dar gelirli ailelerin başvurusu üzerine, kendilerine haftada 2 litrelik süt kuponları verilecek. Vatandaşlar, bu kuponlarla Süt Birliği’nin marketinden ücretsiz olarak çiğ sütlerini alacaklar.

Başkan Tokat: Hem Çocuklarımızı, hem Üreticimizi Kolluyoruz..

Belediye’de düzenlenen imza töreni sırasında konuşan Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bu projenin, Belediyenin sosyal sorumluluk ve sürdürülebilir kırsal kalkınma uygulaması kapsamında hayata geçirildiğini ve “Sağlıklı Çocuk, Güçlü Üretici, Güvenli Gelecek” sloganıyla hareket ettiklerini belilrtti. Başkan Tokat, Belediye olarak, hem çocukların sağlıklı büyümelerine katkı yapmayı amaçladıklarını, hem de üretici birlikleri ve kooperatiflerin gelişerek güçlenmeleri ve üreticinin ürünlerinin gerçek fiyatından değerlenmesini sağlama politikalarının bir gereği olarak, ilçemizdeki başarılı Milas Süt Üreticileri Birliği’ne bağlı üreticilerimizin desteklenmesini hedeflediklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin de üreticilerimizin desteklenmesi düzleminde çok güzel projeler gerçekleştirdiğini belirten Tokat, “biz de ilçe belediyesi olarak, daha once söylediğimiz üretici birlikleri ve kooperatiflerin gelişmesini ve üreticinin ürününün değerlendirilmesi düşüncemizi hayata geçiriyoruz. Üretici kooperatifleri oluşturarak ve olanları destekleyecek projelerimiz de olacak. Bunlardan biri de ilçemizdeki başarılı Süt Üreticileri Birliği. Milas ilçemiz Muğla’nın büyükbaş hayvanlarının %40’ını barındırıyor, çiğ süt üretiminin de %27’sini sağlıyor. Bu çok ciddi bir rakam. Bunun korunması ve geliştirilmesi gerekiyor. Ancak süt üreticilerimiz de sıkıntılı. Emeklerinin tam karşılığını her zaman alamıyorlar. Biz bu projeyle, hem kış aylarında talebi düşen süt üreticilerimize talep yaratıyoruz, hem de 3-6 yaş arasındaki gelişim çağındaki çocuklarımıza, bilim insanlarımızın belirttiği miktar olan haftada 2 litre sütü sağlayarak, sağlıklı gelişimlerini hedefliyoruz. Vatandaşlarımız, çocuklarının süt ihtiyaçları için bize gelecekler, bizden süt kuponlarını alacaklar, Milas Süt Birliği’nin ‘Birliğim Gıda Market’e giderek, bu kuponlar karşılığı sütlerini alacaklar” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin de, “bu proje için öncelikle Milas Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi, süt fiyatları konusunnda, destekler konusunda, bütün üretici örgütleri gibi, sıkıntılar yaşıyoruz. Süt üreticiliği konusunda da yaz aylarındaki taleple kış aylarındaki talep arasında bir farklılık vardır, süt üretiminin artmasına karşın talepte gerileme olur. İşte bu tür projeler, üreticinin üretimden kopmamasını, sütün gerçek fiyatından değerlendirilebilmesini sağlayan önemli projelerdir. Başkanımıza teşekkür ediyor, ülkemizin her yerinde benzer uygulamalarla, üreticimizin mağduriyetinin önlenebileceğini, buradan bir kere daha belirtiyoruz. Bu projemiz de Milas halkına hayırlı olsun” dedi.

İlk Süt Dağıtımı Gerçekleştirildi..

Daha sonra hep birlikte Süt Birliği’nin Gümüşlük Caddesi üzerindeki ‘Birliğim Gıda Market’ine giden Belediye Başkanı Tokat ve Süt Birliği Başkanı Gezgin, burada, önceden belirlenmiş 71 çocuğumuzun ilk süt dağıtımlarını gerçekleştirdiler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık