Milas Bilim Şenliği finalde

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği’ne başvuran Milas Bilim Şenliği, 54 projenin seçildiği finale kaldı. 12 kurumun desteklediği Milas Bilim Şenliği, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Milas Bilim Şenliği finalde

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre; Türkiye’de TÜBİTAK tarafından düzenlenen 4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği’ne çok yoğun katılımlı müracaatlara rağmen ülke çapında 54 proje finale kaldı ve desteklenmeye hak kazandı. Milas Bilim Şenliği de finale kalan projelerden biri oldu.
Milas’ta yaşayan herkes için “Köyde Şehirde Kültür Sanat Bilim Her Yerde” sloganı ile hazırlanan Milas Bilim Şenliği’nde, bilimsel bilgiyi toplum kitlelerine ulaştırmayı sağlamak için toplam 19 amaç belirlendi.
Proje, “Köyde Şehirde Kültür Sanat Bilim Her Yerde” sloganıyla, Milas halkına bilimsel bilgileri aktarmak ve yaygınlaştırmak için gerçekleştirilecek. Proje önerisinin asıl faaliyet alanı Sosyal ve Beşeri Bilimler olsa da, bununla birlikte Teknik ve Tarımsal Bilimler alanlarında da etkinlikler hazırlandı.
Projenin faaliyet alanlarının alt başlıkları ise şöyle: Eğitim bilimleri, özel eğitim, bilgisayar teknolojisi eğitimi, kök hücre mühendisliği, doğal kaynaklar ve çevre ekonomisi, kirlilik önleme ve atık azaltma, el sanatları ve güzel sanatlar.
Projenin hedef kitlesinde ise, 26 birleştirilmiş sınıflı köy ilkokulunun öğrencileri ile birlikte okul öncesinden üniversiteye kadar tüm kademe öğrencileri, öğretmenler ve Milas halkı bulunuyor. Milas Bilim Şenliği, 4 - 7 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Şenlikte, robotik kodlama, mobil uygulamalar, artırılmış gerçeklik, e-öğrenme, atık değerlendirme, el sanatları, müzik, drama etkinlikleri, sergiler, geniş kitlelere yönelik 6 söyleşi, coğrafi işaretler tanıtımı, laboratuvar söyleşileri, deneyler, planetaryum, teleskop ve bilim gösterileri yapılacak.
Milas Bilim Şenliği’nde toplam 6 bin 711 katılımcıya ulaşılması bekleniyor. Milas Bilim Şenliği etkinlik programına ve tüm haberlere https:www.milasbilimsenligi.com/ adresinden ulaşılabiliyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık