Milas bisikletçileri ağırladı

Kavaklıdere’den Bodrum’a kadar 4 ilçede gerçekleştirilen bisiklet turu kapsamında, Milas’ta Beçin Kalesi ve Uyku Vadisi’nde molalar verildi. Bisikletçilere Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke de eşlik etti.

Milas bisikletçileri ağırladı

Muğla Valiliği’nin himayesinde gerçekleştirilen ve Kavaklıdere ‘den Bodrum’ a kadar 4 ilçeyi kapsayan  Bike & Camp Bisiklet Turu Milas etabı, çeşitli etkinliklerle düzenlendi.

Tarih, kültür doğa ve sporu birleştiren rota kapsamında; 100’den fazla bisikletçiyi, Beçin Kalesi’nde  Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke karşıladı.
Ahmet Gazi Medresesi’ne kadar bisikletçiler ile pedal sallayan Kaymakam Böke’ye Milas İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve bisikletçiler eşlik etti.

Beçin Kalesi’nde bir konuşma yapan Kaymakam Böke, “Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’nın destekleriyle hazırlanan Bıike & Camp Bisiklet Turu, turizmi çeşitlendirmek ve antik kentlerimizin tanıtımını gerçekleştirmek amaçlı, sporu da içine alan entegre bir proje. Kavaklıdere’den start alıp Yatağan, Milas ve son olarak Bodrum ilçemizi kapsayan bu projede bölgemizin tarihi, coğrafyası, doğasını tanıtma fırsatı bulacağız. Milas için, yeryüzü cenneti, aynı zamanda her yerinden tarih fışkıran açık hava müzesi tabirini kullanabiliriz. Şu anda bulunduğumuz Beçin Kalesi; Orta-çağ kenti Türk-İslam dönemi şehircilik anlayışını olduğu gibi gösteren, üzerinde yapılaşma olmayan ender ören yerlerimizden birisidir. Kalenin geçmişi M.Ö 3000’lere kadar inerken şehir, asıl önemini Menteşeoğluları döneminde kazanmıştır. Şehirde 30’a yakın yapı bulunmakta olup günümüzde taş eserleri müzesine çevrilen Ahmet Gazi Medresesi 1375 yılında ‘sahillerin sultanı’ Ahmet Gazi tarafından yaptırılmıştır. Bu projenin hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya, ilgili kurum yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca medeniyetlere başkentlik yapmış Milas’ımıza herkesi doğayı ve tarihi deneyimlemek üzere bekliyoruz.” dedi.
Program; Gökçeler Mahallesi Uyku Vadisi’nde gerçekleştirilen kamp yemeğinin ardından sona erdi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık