“Milas Çevre Yolu’nun iyileştirilmesi ve alternatifler”

A.Kemal KAŞKAR -

“Milas Çevre Yolu’nun iyileştirilmesi ve alternatifler”

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 30 Eylül 2016 Cuma günü saat 17:30’da Belediye Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda, Konsey Başkanı Mehmet Günlük, Üyeler Mehmet Sarban, Gülen Kork, Talat Erol, Mehmet Nergiz ve Kemal Kaşkar ile Konsey Sekreteri Burcu Kutsal Demirkol’un katılımıyla toplandı.

 

Gündem: Çevre Yolu

Toplantıda öncelikle, önceki hafta, Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün katılımıyla yapılan Yürütme Kurulu toplantısında ‘ilçemizdeki Çevre Yolu’na ilişkin olarak dile getirilen “iyileştirme” talebi üzerine edinilen “durdurulmuş alternatif çevre yolu projesi” bilgisi gereği, konunun ilçemizin gündemine önerilmesi konusu görüşüldü ve aralarında Milas Kent Konseyi’nin de bulunacağı ilgili tüm paydaş kişi, kurum ve kuruluşlara “Milas Çevre Yolu’nun iyileştirilmesi ve alternatifler” başlıklı bir gündemin tartışılacağı toplantının en kısa zamanda gerçekleştirilmesi çağrısı yapılması kararlaştırıldı.

 

Kurumlardan

gelen yazılar

Yaklaşık üç saat süren yoğun gündemli toplantıda, daha sonra, önceki kurul gündemleri gereği ilgili kurumlarla başlatılan yazışma süreçlerinde, gelen yanıt yazıları okunarak, bu yanıtlarla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

 

MUSKİ’den gelen yanıtlar

1.Bu çerçevede, 15 Ağustos 2016 tarihli Milas Kent Konseyi yazısına cevaben Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Boğaziçi Mahallesindeki siteler ve turistik tesislerdeki arıtma tesisleri ile ilgili kurum olarak sorumluluklarının bulunmadığını belirtip, konunun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirildiği bilgisini veriyordu. MUSKİ tarafından iletilmiş olmasına karşın, bu konuda ayrıca ve özel olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile yazışma yapılması kararlaştırıldı.

2.MUSKİ’den gelen bir başka yanıtta, Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun Güllük Su ve Atıksu Sözleşmesi talebini içeren 29 Temmuz 2016 tarihli yazısına cevaben, MUSKİ’nin bu konuda ‘bilgi verme’ hakkının olmadığı, sözleşmenin istenmesi için doğru adresin AKFEN olduğu belirtiliyordu. Kurul, sözleşmenin AKFEN’den istenmesine karar verdi.

3.MUSKİ, Güllük “kanalizasyon, pompa-terfi istasyonu ve arıtma tesisi” hakkında araştırma-inceleme yapılıp bilgi verilmesi talebine ise, Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, bu konuda genel anlamda ve ayrıca özel olarak ‘koku ölçümü’ için araştırma-inceleme ve raporlama yapılabilecek ‘akredite bir labaratuvar olmadığı’na dikkat çekip dosyanın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderilmesi önerisinde bulundu. Bu öneri gereğince, talebin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bir yazı ile iletilmesi kararlaştırıldı.

 

Muğla Büyükşehir

Belediyesi Ulaşım

Dairesi

Başkanlığı’nın yanıtı

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun 29 Temmuz 2016 tarihli bir başka yazısına cevaben Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nca, ilçemiz merkezindeki durak sayısının artırılması ve bazı durak yerlerinin değiştirilmesi talebiyle ilgili olarak, ilçemiz Milas’ta araştırma ve buna bağlı olarak yeniden düzenleme yapılacağı belirtildi.

 

Milas Muhtarlar

Derneği’nin talepleri

Milas Muhtarlar Derneği’nden gelen başvurularda, Milas-İzmir karayolu Suçum mevkiindeki ‘Çöp Ayrıştırma Tesisleri’nde bazı atıkların yakılması yüzünden oluşan ‘çevre sorunu’ ve yine aynı hat üzerindeki ‘Balık Ağı Yıkama Tesisi’nden kaynaklanan kötü kokularla ilgili iki ayrı şikayet için Milas Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’yle yazışma yapılması kararlaştırıldı.

 

Menteş Mahalle

Muhtarlığı’nın talebi

Menteş Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı’nın, Dip Sarnıç 227 parselde bulunan tarihi sarnıcın, basit onarımla ‘sosyal tesis’ olarak yaşama kazandırılıp korunması istemiyle ilgili olarak da Milas Belediyesi ile yazışma yapılmasına karar verildi.

 

Kadın ve Engelli

Meclislerinden gelen

talepler

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda daha sonra, Milas Kent Konseyi bünyesindeki Kadın Meclisi ile Engelliler Meclisi’nden gelen talepler görüşüldü.

 

Kadın Meclisi’nden

Gündemin bu bölümünde önce, Kadın Meclisi’nden gelen;

-5 Kasım 2016 tarihinde Karacahisar’da, ilçemizin halı üretimi yapılan köylerinden katılım sağlanacak “Halıcılık ve Koooperatifleşme” konulu bir konferans düzenlenmesi ve bu konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Ayhan Çıkın’ın davet edilmesi önerisi uygun bulunarak, gerekli çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı.

Kadın Meclisi’nden gelen diğer istemlerde ise, Sodra’ya Seyir Terası-Sosyal Tesis ve ayrıca Teleferik yatırımları yapılması konusunda Milas Belediyesi ile yazışma yapılması,

Ve son olarak da, önümüzdeki dönemde Prof. Dr. Arif Verimli ile ‘kadın hemşehrilerimiz’e yönelik bir başka konferans etkinliğinin düzenlenmesi konusunda hemfikir olundu.

 

Engelliler Meclisi’nden

Engelliler Meclisi’nden gelen önerilerle ilgili olarak da;

İlçemizde, tuvaleti olan parklarda bu tuvaletlerin engellilerin  kullanımına uyumlu hale getirilmesi, tuvaleti olmayan parklara ise engelli hemşehrilerimizin de kullanabilecekleri tuvaletler yapılması ve,

Milas Devlet Hastanesi’nde sadece Poliklinikler bölgesinde engelli tuvaleti bulunduğuna, ancak özellikle ihtiyaç olmasına karşın Fizik Tedavi ve Ortopedi Bölümü’nde engelli hemşehrilerimizin kullanımına uygun tuvalet bulunmadığına dikkat çekilerek, ilçemizdeki tüm kamu kurum-kuruluşları ve özellikle Devlet Hastanesi’ndeki tuvaletlerin engelli yurttaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilmesi, ayrıca söz konusu kurum ve kuruluşların rampalar ve asansörlerle engelli yurttaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilmesiyle ilgili olarak yazışmalar yapılması kararlaştırıldı.

 

Muğla Büyükşehir

Belediyesi Ulaştırma

Dairesi Başkanlığı’na

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında gündemin bir başka maddesi gereği, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı’yla, ilçemizdeki Şehiriçi minibüsleri ve MUTTAŞ araçlarında ilçemiz Milas ve bölgemizdeki doğal-tarihsel-kültürel zenginliklerimizin tanıtımına ilişkin görsellerin ve sloganların sergilenmesi ve ayrıca mevcut ya da yeni hazırlanacak tanıtım filmlerinin gösterilmesi konusunda yazışma yapılmasına karar verildi.

 

‘Müze Kart Aracı’ talebi

Gündem gereği görüşülen bir diğer konuda ise, 15-22 Nisan Turizm ve 18-24 Mayıs Müzeler haftalarında ‘Müze Kart Aracı’nın ilçemize gelerek Atapark’ta yurttaşlarımıza hizmet vermesi talebiyle ilgili olarak İzmir TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu ile yazışma yapılması kararlaştırıldı.

 

Muğla Milletvekilleriyle

buluşmalar sürdürülecek

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında, önceki hafta AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’le yaşanan buluşmanın oluşturduğu olumlu tabloya dikkat çekilerek, diğer Muğla Milletvekillerine de peşpeşe çağrılar yapılıp Milas Kent Konseyi ile ilgili farkındalığın daha da artması ve katılımcı-demokratik yerel yönetim çıtasının daha da yükseltilmesi için buluşma adımlarının sürdürüleceği duyurusu yapıldı.

 

Prof. Dr. Aşkıdil

Akarca‘nın Kütüphanesi

hakkında

Prof. Dr. Aşkıdil Akarca‘nın Kütüphanesinin Milas’a kazandırılması için ‘geçici-özel bir çalışma grubu oluşturulması’ ve çalışma grubuna Yürütme Kurulu Üyeleri arasından katılacak olanların bir sonraki toplantıda belirlenmesi ve konuyla ilgilenecek gönüllü yurttaşların katılımı için çağrıda bulunulması da Yürütme Kurulu’nun aldığı bir başka karardı.

 

Milas Kent Konseyi

Cumhuriyet Mahallesi

Meclisi

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 30 Eylül 2016 tarihli toplantısında son olarak, ilçemiz merkezinde, önceki dönemde oluşturulan Cumhuriyet Mahallesi Meclisi’nin çalışmalarını sürdürmesi için en kısa sürede bir toplantı yapılması çağrısında bulundu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık