Milas CHP, Adaylarını Belirlemek İçin 21 Ocak’ta Sandık Koyuyor..

CHP Milas İlçe Örgütü, bu sabah Evlendirme Salonu’nda yaptığı toplantı sonunda bir basın açıklaması yayınlayarak, Milas Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliklerini belirlemek için, 21 Ocak Pazar günü, eğilim yoklaması yapılacağını açıkladı. Eğilim yoklamasının örgüt denetiminde sandık konarak yapılacağı öğrenildi. Açıklama şöyle:

Milas CHP, Adaylarını Belirlemek İçin 21 Ocak’ta Sandık Koyuyor..
  • 08 January 2024, Monday 13:36

31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı gün kala Cumhuriyet Halk Partisi Milas’taki adaylarını belirlemek üzere sandık başına gidileceğini açıkladı.

CHP Genel Merkezi’nin aldığı üye bazlı önseçim kararı, öğle saatlerinde 8 Milas Belediye Başkan Aday Adayı ve 87 Milas Belediye Meclis Üyesi Aday Adayının katıldığı toplantıda duyurulurken, karar CHP’li üyeler ve aday adayları arasında memnuniyet yarattı.

Alınan karara göre; üye bazlı önseçim, fermuar yöntemiyle 21 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek. Bafa, Selimiye, Güllük, Ören’in yanı sıra Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda 10 sandık kurulacak.

Kurulacak masalarda 3 sandık görevlisi görev alacak. Biri belediye başkan adayı, diğeri meclis üyesi adayı olmak üzere 2 farklı pusulada oy kullanılacak. 8 belediye başkan aday adayının bir temsilcisi çekilecek kuranın ardından bir sandıkta görev alabilecek.

KADIN VE GENÇLERE ÖNCELİK

Kadın ve gençlere öncelik veren Cumhuriyet Halk Partisi, belediye meclis üyesi adaylık listelerinde her 3 sıraya bir kadın, her 5 sıraya bir gence yer verecek.

Öte yandan, 31 üyeli belediye meclisinde 31 Mart gecesi seçilecek belediye başkanının belirlediği kontenjan haricinde 28 üye seçimle belirlenecek. CHP’li üyeler de 21 Ocak Pazar günü en az 7, en fazla 14 meclis üyesi aday adayını çarpı koymak usulüyle seçecek. Seçimin ardından alınan oylar; kadın ve genç kontenjanı da yapılarak CHP Genel Merkezi’ne bildirilecek. Sıralamada tek numaraları Genel Merkez, çift numaraları ise sandık belirleyecek.

“DEMOKRASİNİN ÖNCÜSÜ PARTİMİZ VE MİLAS’A HAYIRLI OLSUN”

Toplantının ardından sosyal medyadan bir açıklama yapan Milas Belediye Başkanı ve CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Tokat, “31 Mart 2024 seçimlerinde Milasımızda hizmet bayrağını devralmak için kolları sıvayan 8 belediye başkan aday adayımız, 87 belediye meclis üyesi aday adayı arkadaşımız ile 21 Ocak Pazar günü gerçekleştireceğimiz eğilim yoklaması öncesinde bir araya geldik.  21 Ocak’ta yine bir demokrasi şöleninde Milas’ın belediye başkan adayını ve meclis üyesi adaylarını belirleyeceğiz. Devrimlerin, değişimin ve demokrasinin öncüsü partimiz ve Milas halkına hayırlı olsun.” dedi.

CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ise, “21 Ocak’ta yine bir demokrasi şöleninde Milas’ın belediye başkan adayını ve meclis üyesi adaylarını belirleyeceğiz. Milas halkına ve partimize hayırlı olsun. Milas’ta önseçimden başarıyla çıkmış, üyelerin takdirini almış olan adayımızın seçimlerde de aynı başarıya ulaşacağına eminiz.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık