Milas Dağcılık Bolkar Dağları zirvesinde...

MİDOSK’dan yapılan açıklamada, “Milas'ımızın adını yurdumuzun yüksek zirvelerine yazmaya devam ediyoruz” dendi. Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, bu yazki tırmanma programanda Bolkan Dağı’na tırmanmayı almıştı. Geçtiğimiz hafta sonu bu tırmanışı gerçekleştiren MİDOSK’tan yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

Milas Dağcılık Bolkar Dağları zirvesinde...
  • 15 August 2022, Monday 17:12

“Hafta sonu Niğde-Mersin-Adana üçgeninde bulunan Bolkar Dağlarına tırmandık. Kulübümüzün lisanlı 5 dağcısıyla ( Baki ÇETİNKAYA, Hasan ÇAKIROĞLU, Ahmet ÇAKIR, Oğuz ŞEN, Yıldıray ÇOĞLU) cuma akşamı Milas’tan başlayan etkinliğimiz için, 10 saatlik bir yolculuktan sonra Niğde Ulukışla’ya ulaştık. Kamp için gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra saat 14.00’de 2400 mt rakımlı Meydan yaylasına, oradan da çadır kuracağımız Karagöl’e ulaştık.

Karagöl’de çadırların kurulması, çevre keşfi ve yemek ardından gece tırmanışı için dinlenmeye çekildik. Gece saat 02.15’te dolunay ışığı eşliğinde başlayan tırmanışımızı sabah 09:00’da zirvede tamamladık. Zirve defterinin imzalanması ve fotoğraf çekiminin ardından kampımıza doğru inişe geçtik. Öğlen saatlerinde vardığımız kampta dinlendikten sonra, saat 16:00 gibi Milas’a dönmek üzere yola koyulduk ve kazasız belasız pazartesi günü sabah 07:15’te Milas’a ulaşarak etkinliğimizi tamamladık.

Bolkar dağları, içerisinde Karagöl gibi Çinigöl, Alagöl gibi irili ufaklı bir çok krater ve tektonik göl barındırmaktadır. Karagöl yaklaşık 60 hektar alan büyüklüğünde olup en derin yeri 12 m civarındadır.Karagöl'ün en büyük özelliği ise Dünyada sadece kendi içerisinde yetişen  Toros kurbağalarını (Rana Holtzi) barındırmasıdır. Karagöl ve Çinigöl çevresinde Karların erimeye başladığı ilkbahar'dan sonbahar'a kadar kar suyu ile açan birbirinden eşsiz Dağ çiçeklerini görmek mümkündür.Toros çiçeği adıyla literatüre geçen onlarca  çiçeğin  bir çoğu endemik türdendir.

Bolkar dağları; eski adıyla Bulgar Dağları Konya, Niğde ve Mersin illerine yayılmış, en yüksek noktası 3.524 metre rakımlı, tektonik bir dağ sırasıdır. Büyük bir sıradağ kütlesi üzerinde kalmasından dolayı çevresinde çok sayıda 2500 metreden yüksek tepeler vardır. Bolkar dağları büyüleyici bir manzaraya sahiptir. Yaptığımız etkinliklerle buna şahit olduk.

 

Milas Dağcılık olarak kısıtlı imkanlarımızla  Milas’ımızın adını zirvelere yazmayı misyon edindik. Ortak paydamız olan Milas için yaptığımız bu çabada bizleri yalnız bırakmayan belediye başkanımız sayın Muhammet TOKAT’a, başkan yardıcılarımız sayın Halil MUTLU, Mehmet ATEŞ  ve spor müdürümüz Murat Atilla YÜKSEL Bey’e Milas Dağcılık olarak teşekkür ederiz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık