Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas halkına ve Kent Konseyi bileşenlerine duyurulur

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından ‘Milas halkına ve Kent Konseyi bileşenlerine duyuru’ başlıklı bir açıklama yapıldı.

Milas halkına ve Kent Konseyi bileşenlerine duyurulur
  • 17 February 2023, Friday 14:29

Yapılan açıklama şu şekildedir;

“Öncelikle depremde vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

Bir süredir basında ve sosyal medya’da Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu adı ile mesaj atan kişiler Kent Konseyinde azınlık bir gruptur. Usulsüz ve yetkisiz işlemler yapmaktadırlar. Milas Kent Konseyi adıyla gruplar kurarak usulsüz yardım toplamaktadırlar. Bunlar yürütme kurulu kararı almadan yapılan usulsüz işlerdir.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu 1 başkan 9 üye 1 genel sekreter olmak üzere 11 kişiden oluşur. Bunlara kurulmaları halinde Kadın ve Gençlik Meclis Başkanları da eklenir. Kadın ve Gençlik Meclisi için genel kurul yapılmamış meclis kurmak için çalışma yapması için 2 görevlendirme yapılmıştır. Ayrıca Gençlik Meclisi kurma çalışması yapması için görevlendiren Çağatay Şen görevinden 10.05.2022 tarihinde istifa etmiş olmasına rağmen halen toplantılara katılmaktadır. Yürütme Kurulu üyelerinden Tuğçe Görgün 23.05.2022 tarihinde görevinden istifa etmiş ancak yerine yedek üye atanmamıştır. Görme Engelliler Derneği Genel Kurul üyeliğinden 15.10.2022 tarihinde istifa etmiş dolayısı ile Metin Polat’ın üyeliği düşmüştür ancak bu olmamış gibi hala toplantılara katılmaktadır. 

Kent konseyi yönetmeliği “MADDE 13 – (1) Kent Konseyi organları, çalışma yönergelerinde belirlenen yer ve zamanlarda üye tam sayısının salt çoğunluğu ile olağan olarak toplanır ve katılanların salt çoğunluğu ile karar alır.” Maddesine rağmen salt çoğunluk sağlanmadan toplantı yapıp karar almaktadırlar. 

Bizler kalan 4 Yürütme Kurulu üyesi olarak; 

Yürütme Kurulu kararı olmamasına rağmen sosyal medya hesaplarını almaya çalışmaları, Yürütme Kurulu kararı olmamasına rağmen konseyin anahtarına almaya çalışmaları yine yürütme kurulu kararı olmadan ve gerekli mercilerden izin almadan hiçbir kayıt tutmadan kimden geldiği belli olmayan ve kime verildiği belli olmayan yardımlar toplamaları ve birlikte çalışma imkânı kalmaması nedeniyle bir an önce Olağanüstü Seçimli Genel Kurul yapılmasını istiyor ve istifa ediyoruz.”

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri

A. Coşkun EFENDİOĞLU

Gülşen GÖKÇE

Serap TÜRKER

Sevgi AKYOL

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis