Milas, kapılarını turizme açıyor!

ÖNDER Haber -

Milas, kapılarını turizme açıyor!

Turizm Haftası 15-22 Nisan tarihleri arasında ilçemizde yapılacak olan etkinliklerle kutlanacak.

Etkinlik kapsamında dün saat 10’da Atatürk anıtı önünde açılış programı gerçekleştirildi. Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Kurum amirleri, Sivil toplum örgütü temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Okul yöneticileri ve Öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşması, Milas Bodrum Havalimanı Turizm Danışma Bürosu Şube Müdürü Gülen Kork tarafından yapıldı.                

 

Turizm, tüm ülkenin

ortak hedefi olmak

zorunda

Bu yıl 40’ıncı kez kutlanan ‘Turizm Haftası’nın genel amacının toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak, sahip olunan doğal, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda turizmde değerlendirmek, turizm bilincini oluşturmak, bölge turizmini canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kork, “Ancak en asıl amacı ülkemiz için son derece önemli bir ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün önemine vurgu yapmaktır. Bu yıl ilçemizde, geçmiş yıllara göre daha zengin bir etkinlik programı hazırlandı. Turizm bilincini geliştirmek amacıyla gençlerimize yönelik daha fazla etkinlikler gerçekleştireceğiz. Turizm bilinci, sadece sektörle doğrudan ilgili kişilerde olmamalı. Bu bilince, başta gençlerimiz olmak üzere hepimizin sahip olması gerekmektedir. Çünkü turizm sektörünün ana odağında insan vardır. Bu nedenle turizm sadece sektörde var olan profesyonellerin değil, tüm ülkenin ortak hedefi olmak zorundadır” dedi.

 

Bugün Euromos – Kapıkırı - Latmos – Heraklia, Yarın Gökçeler Kanyonu ve İncirliin Mağarası

Turizm Haftası etkinliklerinin Milas Kaymakamlığı başta olmak üzere birçok kurum ve sivil toplum örgütünden destek alınarak gerçekleştirildiğini belirten Kork, “Haftanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Açılışımıza Bodrum’dan öğrenci konuklarımız geldi. Onlara bugün ilçemizin öğrencileri eşlik edecek, hep birlikte binlerce yıllık tarihimize tanıklık edecekler. Karya uygarlığına, Menteşe Beyliğine, Selçuklu ve Osmanlı uygarlığına ev sahipliği yapmış bir şehrin kültürel değerlerini gezecekler.

16 Nisan 2016 Cumartesi günü Euromos – Kapıkırı - Latmos - Heraklia gezisini, 17 Nisan Pazar günü ise Gökçeler Kanyonu ve İncirliin Mağarasında bir etkinlik hazırladık. Bölgenin doğa sporcuları tarafından sevilen ve tercih edilen bir bölge olması sebebiyle, ilçemiz doğa spor kulüpleri ve dernekleri ile bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. İncirliin Mağarası, Milas Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilen projeyle turizme kazandırıldı. Milas Kaymakamımız Sayın Fuat Gürel’e huzurlarınızda bölgemize bu kadar önemli bir turizm değerini kazandırdığı için, bir turizm çalışanı olarak teşekkür ediyorum. Eşsiz bir doğal çevreye sahip olan Gökçeler kanyonunu keşfetmek üzere Pazar günkü gezimizde sizlerin katılımlarını bekliyoruz.

Yine, 22 Nisan Cuma günü Milas Kent Konseyi’nin katkılarıyla gerçekleştireceğimiz ‘Sürdürülebilirlik Kapsamında Milas’ın Kırsal Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi’ konulu panelde turizm alanında çok değerli öğretim üyeleri bizlerle birlikte olacak. Bu panele de sizleri davet ediyorum. Tarih ve kültürel anlamda sayısız turizm değerlerine sahip ilçemizin kültür turizminde, kırsal turizmde ve doğa turizminde hak ettiği yeri alması temennileri ile haftamızı kutlar sezonun güvenli, sorunsuz ve bol kazançlı geçmesini dilerim” dedi.

 

Turizm, bir yaşam tarzıdır

Daha sonra kürsüye gelen TURSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, “Turizmi halka buluşturulma çabanız takdire değer. Ben turizmi artık sektör olarak tanımlamıyorum. Turizm artık insanların bir yaşam tarzı oldu. Turizm dünyaya barış da getiren bir unsur. Sadece iller arasında değil, ülkeler arasında da gerçekleşiyor. Bölgemizin ihtiyacı olan barış dolu yıllara kısa sürede kavuşmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Milas’ın da turizmde hak

ettiği yeri alması için

Etkinliğin son konuşmacısı olarak söz alan Milas Kaymakamı Fuat Gürel ise, turizmin ülkemizin önemli hizmet sektörleri arasında yer aldığını, birçok insan için istihdam alanı yarattığını belirterek, “Hemen yanı başımızda bulunan Bodrum gibi bir turizm bölgesinde çalışan yüzlerce kişi her gün Milas’tan Bodrum’a gidiyor. Milas’ın da turizmde hak ettiği yeri alması için çalışıyoruz. Deniz, kum ve güneş olarak değerlendirilen turizm alanı için 197 kilometrelik bir kıyı şeridimiz var. Ama Milas’ın deniz, kum ve güneşin yanısıra kültür turizmi de bulunuyor. Kültür turizmi için önemli bir alan olan Uzunyuva’nın inşallah açılışını Haziran ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Beçin Kalesi, Gökçeler Kanyonu ve İncirliin Mağaraları ilçemiz için önemli turizm noktaları. İlçemizin turizm potansiyeli ortada, fakat eksiklerimiz var. Bizler gelip geçici turist istemiyoruz. İstiyoruz ki turizm amacıyla ilçemize gelenler ilçemizde daha uzun süreli kalsınlar. Tabii bu doğrultuda ilk olarak önümüze konaklama sorunu çıkıyor. Özellikle Milas’ın eski evlerinin restorasyonunun yapılarak pansiyon ve konaklama gibi hizmet alanlarına kazandırılmaları gerekiyor. Turizm haftası dolayısıyla ilçemizde birçok etkinlik düzenlenecek. Herkesi bu etkinliklerimize bekliyoruz. Turizm Haftası’nın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaymakam Gürel’in yaptığı konuşmanın ardından Atapark’taki program sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık