‘Milas Kent Müzesi’ne bağışlar sürüyor

ÖNDER Haber -

‘Milas Kent Müzesi’ne bağışlar sürüyor

Milas Belediyesi’nin “Kent Müzesi’ni birlikte kuralım” çağrısıyla hareketlenen Müze kuruluş sürecinde yurttaşların gönüllü bağışları sürüyor.

Milas Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, bölgenin en büyük kent müzelerinden biri olacak Milas Kent Müzesi’nde sergilenecek objelere her gün bir yenisi ekleniyor.

Birçok kesimden büyük ilgi gören ve şimdiye kadar birçok tarihi değeri olan eşyanın bağışlandığı Kent Müzesine bir bağış da CHP Milas Gençlik Kolları Başkanı Akansu Özgül’den geldi.

Özgül, gönüllü olarak topladığı ve aile yadigarı olan fotoğraf makinesi, gaz lambası, radyo, mobilya, eski para, eski fotoğraf ve albüm, gazete kupürleri gibi birçok tarihi değere sahip objeyi Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a makamında teslim etti.

Bağışlar için Akansu Özgül’e teşekkür eden Başkan Tokat; “Halkımızın gönüllük esasına dayanarak kurmayı planladığımız Milas Kent Müzesi’nin sergilerinde kullanılacak veya gelecek nesillerin belleklerinde kalması amacıyla depolarında koruma altına alınacak Kent Kültürüne ilişkin her türlü bilgi, belge ve malzemeyi müzemize teslim evrakı ile belgeleyerek, bağışlayabilir veya ödünç verebilirsiniz.

Kent Müzemize bağışlanan her eser bizim için değerlidir. Yaşadığımız kentin geçmişini, tarihini gelecek nesillere aktarabilmemiz bizler için önemlidir. Milas, köklü ve güçlü kültüre sahip bir kenttir. Bu kentin sosyal, ekonomik, tarihsel ve kültürel özelliklerini yansıtan her malzemenin bize ve geleceğimiz olan gençlerimize ilham kaynağı olacağına inanıyoruz” dedi.

Bağışlanan eserler, Kent Müzesi’nde sergileneceği güne kadar envanter deposunda muhafaza altına alındı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık