Milas Lisesi’nin ilk mezunları 50 yıl sonra buluştu

ÖNDER Haber - Adem KANKAYNAR

Milas Lisesi’nin ilk mezunları 50 yıl sonra buluştu
  • 25 September 2018, Tuesday 7:00

İlçemizin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Milas Lisesi’nin (Milas Cumhuriyet Anadolu Lisesi) 1969-1970 dönemi mezunları, 50 yıl sonra Bodrum’da bir araya geldi.

Milas Lisesi’nin aynı zamanda ilk mezunları olma özelliğini taşıyan 1969-1970 eğitim-öğretim dönemi mezunları, dönem öğrencilerinden Mehmet Kasım Başer (Eski Ticaret Bankası Müdürü) tarafından organize edilen toplantıda buluştular.

Bodrum Yelken Kulübü’nde 50 yıl sonra ilk kez biraya gelen öğrenciler ve o dönem derslerine giren öğretmenlerden bazıları, son derece mutlu olduklarını belirttiler.

Bugünün şartlarından çok uzakta, birçok eğitim-öğretim malzemesinin, kitap ve diğer kırtasiye çeşitlerinin olmadığı yıllarda eğitim gören 1969-70 mezunları, iki sınıfta okuyan yaklaşık 60 öğrenciden oluşuyor. Bugün birçoğunun hayatta olmadığı dile getirilirken, ebediyete intikal edenler saygı ve rahmetle anıldı.

Yeteri sayıda kadrolu öğretmen olmadığı için dışarıdan temin edilen öğretmenlerle eğitim-öğretim yapıldığına dikkat çekilirken; “Her şey rağmen paylaşımcı, bilgiden yana, sosyal sorumluluğunun öğretildiği bir dönemdi. Bugün, o günlerde aldığımız sağlam eğitimin faydalarını görüyoruz. Mezun olduktan sonra gittiğimiz üniversite ve iş hayatımızda bizlere, ilkokuldan başlayarak, ortaokul ve lisede aldığımız eğitim rehber olmuştur” diyen o dönemin öğrencileri, toplantıya katılan öğretmenlerinin şahsında tüm öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Asıl meslekleri öğretmenlik olmadığı halde, 50 yıl önce ilk mezunların Kimya derslerine dışarıdan giren Ecz. Bengi Mergen, Sosyal derslerine giren Av. Fatma Kandal, Ecz. Erol Kılıç’ın gözünde o günler yeniden canlandı.

50 yıl sonra bir araya gelen Milas Lisesi’nin ilk mezunları, gelecek yıl 21 Eylül’de yeniden buluşmayı kararlaştırdılar.

 

 

 

BODRUMSPOR 3’TE 3 YAPTI

TFF 2. LigBeyazGrup 4. HaftakarşılaşmasındaBodrumBelediyesiBodrumspordeplasmandaGaziantepspor’u 1-0 mağlupederek 3’te 3 yaptı.

Gaziantep GaskisporTesislerinde 15.00’da başlayankarşılaşmayıGaziantepsporluyaklaşık 400 taraftarileBodrum’dangelenyaklaşık 50 taraftarizlerken, her ikitakımıntaraftarları da takımlarını 90 dakikaboyuncadestekledi.

B.B.Bodrumspor’unözellikle ilk yarısındadahaiyioynadığıkarşılaşmadaGaziantepsporkontraataklarlagolbulmayaçalışırken, B.B.Bodrumspor’daŞabanYılmazGenişyürek’in 90+5’teattığıgolilekarşılaşmamsonaerdi.

B.B.BodrumsporkazandığıGaziantepspormaçıile3’te 3 yaparken, B.B.Bodrumspor 27 EylülPerşembegünüZiraatTürkiyeKupası’ndaNiğdeAnadoluFutbolKulübüylekarşılaşacak.

Federasyon Temsilcimiz Levent Akyer

Muğla sporunun tanınmış isimlerinden biri olan Levent Optik Sahibi eski futbol hakemi, gözlemcisi Levent Akyer, geçen sezon üstlendiği Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciliği görevini bu sene de başarıyla sürdürüyor.

Sporun ve sporcunun her zaman yanında olan eski futbol hakemi, futbol gözlemcisi, Futbol Federasyonu Temsilcisi Levent Akyer gazetemize yaptığı açıklamada, uzun yıllar futbol oynadığını, daha sonrasında futbola hakem ve gözlemcisi olarak hizmet ettiğini belirterek, 2 yıldır da Futbol Federasyonumuzun Temsilcisi olarak ikinci ve üçüncü profesyonel liglerde görev yaptığını söyledi. Akyer, futbola olan sevgini de vurgulayarak, “üstümüze düşen sorumlukları bilerek görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

2018-2019 Futbol sezonunda Milas ve Muğla adına liglere katılan tüm kulüp takımlarına, sporcularına, antrenör ve yöneticilerine başarı dileklerini ileten Akyer, 2018-2019 futbol sezonun başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık