Milas, Muğla Turizm Rehberleri Odası üyelerine tanıtıldı

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Milas, Muğla Turizm Rehberleri Odası üyelerine tanıtıldı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediyesi’nin, ilçemizin turizmden gerekli payı alması için hazırladığı projelerin yanısıra ilçemizin kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, Rehberler Günü dolayısıyla düzenlenen Milas gezisine katılan tüm rehberlerin günlerini kutladı

Düzenlenen tanıtım etkinliğinde, daha önce, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB ) üyelerine tanıtılmış olan Milas bu kez Muğla Turizm Rehberleri Odası üyelerine tanıtıldı.

Milas Belediyesi KUDEB Birimi Sorumlusu Arkeolog İ. Ernur Öztekin rehberliğinde Baltalıkapı’dan başlayan bilgilendirme gezisine otuz Turizm Rehberi katıldı.

Milas Belediyesi tarafından oluşturulan Kültür Rotası içerisinde kalan Hekatomnos Kutsal Alanı, Hacıaliağa Konağı, Çöllüoğlu Hanı, Hacıilyas Meydanı, Gümüşkesen Anıtı ve Macar Evleri’ni gezen rehberler Milas’a hayran kaldılar.

Bilgilendirme gezisinin ardından Tarihi Topçu Ömer Konağı Lokantasında düzenlenen yemekte Muğla Turizm Rehberleri ile bir araya gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, her yıl 21 Şubat tarihinde kutlanan Rehberler Günü dolayısıyla düzenlenen Milas tanıtım gezisine katılan tüm rehberlere teşekkür ederek Rehberler Günlerini kutladı.

Milas’ın tarih boyunca 27 antik kente ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Başkan Tokat, “Tarihi dokusuyla adından sıkça söz ettiren güzel ilçemiz Milas, deniz - kum turizminin yanısıra kültür turizmi açısından da büyük bir potansiyele sahiptir. Ben, turizm acentelerini ve tüm yerli yabancı turistleri ilçemize davet ediyorum” dedi.

Başkan Tokat’a ve Milas halkına misafirperverliklerinden ötürü teşekkür eden Muğla Rehberler Odası Başkanı Serkan Molvalı ise, “Milas tüm medeniyetleri bünyesinde barındıran ender ilçelerden biri. Ben Milas’a ilk 2009 yılında geldim ve hayran kaldım. Bu güzel ilçenin potansiyelinin farkındayız ve rehberler olarak ilçenin turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık