Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas OSB'de ikinci fabrikanın da inşaat ruhsatı verildi

MİLAS OSB'DE YÜZME HAVUZU KİMYASALLARI ÜRETİP İHRAÇ EDECEKLER

Milas OSB'de ikinci fabrikanın da inşaat ruhsatı verildi
  • 25 August 2022, Thursday 12:28

            Milas Organize Sanayi Bölgesinde iki yıl içinde kurulacak 54 sanayi tesisinden ikincisinin de yapı ruhsatı verildi. Milas Kaymakamlığında düzenlenen törenle Milas Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünver Böke tarafından yapı ruhsatı, firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Mürsel Güneri'ye teslim edildi. Yüzme havuzu kimyasalları ve havuz malzemeleri üretecek firmanın temsilcisi Mürsel Güneri, fabrikanın inşaatına hemen başlayacaklarını ve 2023'ün ilk aylarında da üretime geçmeyi planladıklarını bildirdi.

            Milas - İzmir karayolu kenarında, 54 sanayi parselinin olduğu Milas OSB'de ikinci yapı ruhsatı Milas Kaymakamlığında düzenlenen törenle hak sahibi firmaya verildi. Milas Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünver Böke, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Reşit Özer, Milas Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Tokat, Belediye Meclis Üyesi ve OSB Yönetim Kurulu Üyesi Halil Mutlu, MİTSO Meclis Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yüksel, OSB Müdürü Haluk Onaran ve diğer OSB yetkililerinin katıldığı törende OSB'deki ikinci yapı ruhsatı, YSN Nakliye, Makine, İmalat, İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Mürsel Güneri'ye teslim edildi. Kaymakam ve OSB Yönetim Kurul Başkanı Mustafa Ünver Böke, firma temsilcisi Mürsel Güneri'ye Milas OSB'de ikinci yapı ruhsatını alan firma olmaları nedeniyle kutladı ve hayırlı olsun dileğinde bulundu.

            Milas OSB'de ikinci yapı ruhsatı alan firma olan YSN Nakliye, Makine, İmalat, İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Mürsel Güneri asıl fabrikalarının Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde olduğunu ve tüm Türkiye'ye havuz kimyasalları ve malzemeleri sattıklarını belirterek "Yaptığımız araştırmada Milas OSB'nin ihracata daha uygun bir konumda olduğunu gördük ve bu nedenle yatırım için Milas OSB'yi tercih ettik. İkinci fabrikamızı Milas OSB'de kuracağız. Burada 5 bin 490 metrekarelik sanayi parselimizde üreteceğimiz yüzme havuzu kimyasallarını ve malzemelerini Güllük limanından ihraç etmeyi hedefliyoruz. Şirket olarak amacımız; istihdam, üretim ve ihracat. Şu anda Afyonkarahisar'daki fabrikamızdan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, ABD, Mısır ve Irak'a doğrudan ihracat yapıyoruz. Ayrıca Suriye, Gürcistan, Arnavutluk ve Cezayir'e de farklı firmalar üzerinden dolaylı ihracat yapıyoruz" diye konuştu. Mürsel Güneri, fabrikanın inşaatına bir ay içinde başlayacaklarını ve 2023'ün ilk aylarında üretime geçmeyi planladıklarını bildirdi. Güneri, Milas OSB'de kuracakları fabrikada yarı otomasyon üretim yapmaları durumunda 40 - 45 kişiye, tam otomasyon üretim yapmaları durumunda ise 15 - 20 kişiye istihdam sağlayabileceklerini sözlerine ekledi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis