Milas OSB’ne ‘ilk ziyaret’ yapıldı!

A.Coşkun EFENDİOĞLU -

Milas OSB’ne ‘ilk ziyaret’ yapıldı!

Milas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti, dün basın mensuplarını OSB alanına götürerek, sürmekte olan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. OSB’nin başlangıcından beri ilk kez yapılan bu gezinin, “artık gösterilecek şeyler olduğu için” gerçekleştirildiği belirtildi ve bundan böyle benzer gezilerle, çalışmaların geldiği aşamaların zaman zaman anlatılacağı kaydedildi.

Dün saat 14’te, MİTSO binası önünden Belediye’nin tahsis ettiği otobüsle gidilen geziye aynı zamanda Müteşebbis Heyeti Başkanı olan Kaymakam Eren Arslan, Müteşebbis Heyeti üyeleri Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve MİTSO Başkanı Reşit Özer ile MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, OSB Müdürü Haluk Onaran, CHP ve AKP Milas ilçe başkanları ile MİTSO ve Milas Belediye Meclis üyelerinden bazıları da katıldılar.

Önce, OSB alanı içinde açılan yollardan geçilerek hazırlanan parseller gösterildi ve bir başka parselde yapılan dekapaj çalışmaları yerinde görüldü. Daha sonra yüklenici firmanın şantiye olarak kullandığı konteynerde, Müteşebbis Heyet Başkanı Kaymakam Eren Arslan ve yer yer Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile OSB Müdürü Haluk Onaran, OSB’nin son yıllarda yaşadığı süreç hakkında bilgi verdiler.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca 2015’in 11. ayında yapılan Milas OSB Altyapı İkmal Yapım İşi İhalesi’nin, 14.121.892 TL bedelli işinin % 47,01 indirimle KLV İnşaat A.Ş.’de kaldığını belirten Kaymakam Arslan, firmanın 1.11.2016 tarihine kadar 4 hak ediş yaparak KDV dahil 1.073.070 TL’lik iş yaptığı ve parasının ödendiğini, kış aylarında firmaya bir süre izin verildiğini, bu süre içinde de toplam 300.000 m3’lük bir parsel hafriyatı işinin, bu ihaleden ayrı olarak OSB bütçesinden bir başka firmaya ihale edilerek yaptırıldığını ve bu işin 10-15 gün içinde biteceğini belirtti.

Daha sonra KLV inşaatın kalan işleri yapmaya devam edeceği belirtildi.

Bu firmanın 8073 metrelik yol yapım işinin 4063 metrelik kısmını yapığı, önümüzdeki dönemde de geri kalan yolu tamamlayacağı belirtildi. KLV inşaatın Alt Yapı İkmal Yapım İşi’ni 28.02.2018 tarihinde bitireceği de belirtildi.

 

524 dönüme çıktı

Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin 1062 dönüm arazide 414 dönümlük sanayi parseli bulunurken, müteşebbis heyetçe son bir imar planı değişikliği gerçekleştirilerek, sanayi parsellerine 110 dönüm daha eklendiğini, böylece sanayi parsellerinin 524 dönüme çıktığını belirten OSB Müdürü Haluk Onaran ise, şu ana kadar 81 kişi ve kuruluşun 933 dönüm sanayi parseli talep ettiğini bildirdi.

 

OSB genişleyecek

Müteşebbis Heyet Başkanı Kaymakam Eren Arslan, Muğla’nın tek Organize Sanayi Bölgesi olan Milas OSB’nin elindeki sanayi parselinden fazla talep geldiğini belirterek, “Yatırımcı bir an önce bizden kendi parsellerini belirleyip teslim etmemizi bekliyor. Bu talep durumuna bakınca, önümüzdeki dönemde Milas OSB’nin genişletilmesi için çalışma yapılması gerekecek. Bu açıdan da bir sıkıntımız yok” dedi.

Müteşebbis Heyet üyesi Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, “Biz zaten bu işe başlarken, o zaman da gelen taleplerin fazlalığını görerek, yapmaya başladığımız işi Milas OSB’nin birinci etabı olarak belirlemiştik. Çevremizde genişleyeceğimiz yer var. Altyapı çalışmasını bitirip hak sahiplerine parsellerini teslim etmeye başladıktan sonra, genişleme çalışmalarına da başlayabiliriz” dedi.

Bu arada, gelen sorular üzerine, alt yapı çalışması bitip parseller fabrika sahiplerine teslim edildikten sonra, hak sahiplerinin, iki yıl içinde projelerini hazırlayıp üretime geçmeleri gerektiği, aksi takdirde haklarını kaybedebilecekleri belirtildi.

Yine bir başka soru üzerine ise Belediye Başkanı Muhammet Tokat, OSB faaliyete geçtikten sonra bu bölgede çalışacaklar için gereken konut arsasının Hastane bölgesi civarında var olduğunu ve bu bölgenin İmar Planı’nda planlanmış olduğunu belirtti.

Başkan Tokat, bir başka soru üzerine ise; “Milas’ta arsa stoku bitti” söyleminin doğru olmadığını, bunun, imarın ovaya kaydırılmasını isteyenlerce geliştirildiğini ve kendisinin belediye başkanı olduğu sürece imarın ovaya doğru genişlemesine izin vermeyeceğini belirterek, Sodra dağına doğru olan bölgede yeteri kadar arsa stoğunun olduğunu sözlerine ekledi …

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık