Milas’a 1045 depremzede geldi

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından Muğla’ya depremzedeler gelmeye devam ediyor. Depremzedelerin bazıları otellere yerleştirilirken bazılarının ise yurtlarda barınması sağlanıyor. Milas’a gelen depremzede sayısı ise şuna kadar 1045.

Milas’a 1045 depremzede geldi
  • 14 February 2023, Tuesday 9:34

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma neden olan depremler sonrası depremzedeler için tüm Türkiye tek yürek oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi depremde evleri yıkılan, kalacak yerleri olmayan vatandaşların Muğla’ya getirilmesi için 18 otobüsü Hatay ve Gaziantep’e gönderdi. Diğer kurum, sivil toplum örgütleri ve taşıma firmaları da insanların güvenli bölgelere ulaştırılması için çalışmaya devam ediyor.

Muğla merkez ve ilçelerinde temin edilen evler ve de öğrenci yurtlarında kalmaya başlayan depremzedeler için bazı ilçelerde ücretsiz marketler de oluşturuldu.

MİLAS’TA DA MİSAFİR EDİLİYORLAR

Afet bölgesinden Milas’a kendi imkanlarıyla gelen yaklaşık bin kişinin vatandaşlar tarafından yapılan yardımlarla ayarlanan evlerde, 35 kişinin Milas Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu’nda, 4 kişinin Milas Öğretmen Evi’nde ve de 10 kişinin ise Güreş Eğitim Merkezi’nde konakladığı öğrenildi.

GIDA, ÇAMAŞIR, ISITICI VE DE AYAKKABI…

Milas’a gelen ailelerin ihtiyaçları olan listeyi paylaşan Kızılay Milas Şube Başkanı Ayşegül Semerci Güneş, “Deprem bölgesinden tüm Muğla’ya olduğu gibi Milas’a da depremzedeler gelmeye başladı. Gelenler için kuru gıda, çay, şeker, iç çamaşırı, havlu, soba, kadın – erkek ayakkabısı ihtiyacı var. Destek olmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız yardımların toplanıldığı Atapark’taki Kızılay Çadırına veya Milas Gençlik Merkezi’ne ulaştırabilir” dedi.

MUĞLA’DA 7 DEPREMZEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI  

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından Muğla Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen 7 depremzede tedavi altına alındı.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Turhan Togan yaptığı açıklamada” Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay ilinden toplan 7 depremzedemiz hastanemize intikal etti. Depremzedelerimiz gerek ameliyat, gerekse medikal takip ve tedavileri hastanemizde sürdürülecektir. Deprem bölgesinden gelecek olan hastalara hastanemizde gerekli alt yapı çalışmaları hazırlanmış olup tüm sağlık çalışanlarımız can siperhane bir şekilde hizmet vermeye hazırdır” dedi.

DEPREMZEDE AİLE BEBEKLERİNİN DOĞUMU İLE SEVİNÇ YAŞADI

Hatay İlinden hamile eşini ve 4 kişilik ailesini yanına alarak kendi imkanlarıyla Köyceğiz’deki akrabalarının yanına gelen Gazi Mehmet Çitçi’ye Köyceğiz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü gerekli ilgiyi göstermişti. Aile ile görüşen yetkililer, gerekli bilgileri alarak psiko-sosyal destek hizmeti sunmaya başladı. Köyceğiz İlçe Sağlık Müdürlüğü de Gazi Mehmet ve ailesine sağlık desteği verdi. Gazi Mehmet’in hamile eşinin Köyceğiz Devlet Hastanesi’nde doğumu gerçekleştirilecekti. Acele eden bebek dün Köyceğiz Devlet Hastanesi’nde dünyaya geldi. Bebeğin ve annenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. İkra adı verilen bebek aileye sevinç yaşattı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık