“Milas’ın, değerlerini ortaya çıkarması gerekiyor”

Oktay ÇAYIRLI -

“Milas’ın, değerlerini ortaya çıkarması gerekiyor”

Tek çatı altında toplanan Milas Muhtarlar Derneği’ne ziyaretler devam ediyor… Dün, önce Milas Kaymakamı Fuat Gürel, daha sonra da AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer ve beraberindeki heyet muhtarları ziyaret edip yeni derneklerinin hayırlı olması dileğinde bulunarak yeni yönetime başarılar dilediler…

11 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen genel kurul ile ilçemiz muhtarları tek çatı altında birleşerek, yeni yönetimlerini oluşturmuşlardı. Yeni yönetimin, ilçemizdeki yerel yöneticileri ziyaret etmesinin ardından ise iade ziyaretleri başladı.

İlk ziyaret Kaymakam

Gürel’den

Demirciler Arastası’nda bulunan Milas Muhtarlar Derneği binasını dün ilk olarak saat 12’de Milas Kaymakamı Fuat Gürel ziyaret etti.

Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve muhtarlar tarafından karşılanan Kaymakam Gürel, yeni yönetime başarılar dileyerek, binada bulunan muhtarlara yeni derneklerinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Muhtarların önemli görevlerinin bulunduğuna değinen Kaymakam Gürel, ilçemizin tanıtımı açısından da muhtarlara büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Milas’ın çok güzel ve değerli bir coğrafyada bulunduğuna dikkat çeken Kaymakam Gürel, “Milas’ın kendi değerlerini ortaya çıkarması gerekiyor. Milas’ın hak ettiği yeri bulması için hepimize görevler düşüyor” dedi.

 

“Mümkün olduğunca

siyasetin etki etmemesi

gerekiyor”

Kaymakam Gürel’in ziyareti sırasında söz alan, genel kurulda da dernek başkanlığı için aday olan İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Mevlüt Korkmaz, “Yeni derneğimiz ve yönetimimiz hepimize hayırlı olsun. Geçmiş dönemde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle ilçemizde iki farklı dernek oluşmuştu. Bizler bir araya gelerek bu sorunları çözüp tek çatı altında buluşmak için girişim başlattık. Genel kurulumuzda da ben dahil üç isim aday oldu. Adaylar olarak bizler kendi aramızda bazı konularda kararlar almıştık. Bana göre muhtarlıklar her zaman siyasetin üstünde yer alan makamlardır. Onun için bizim bu derneğimize siyaset bulaştırılmamalı diye düşünüyorum. Ama ne yazık ki seçim sürecinde bazı şeyler yaşandı. Kırgınlıklar oluşmasına neden oldu. İnşallah önümüzdeki süreçte bu tutumlar ve davranışlar devam etmez. Yeni yönetimimiz muhtarların özlük hakları başta olmak üzere mevzuatlarla yakından ilgilenir” dedi.

Korkmaz’ın yaptığı konuşmanın ardından Kaymakam Gürel yeniden söz alarak, muhtarlar derneğinin önemine bir kez daha dikkat çekip, İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Mevlüt Korkmaz’a katıldığını belirterek, “Muhtarlarımızın da mutlaka siyasi görüşleri var. Ama böyle birlik ve beraberlik oluşumlarının içerisine mümkün olduğunca siyasetin etki etmemesi gerekiyor” dedi.

 

İkinci ziyaret

Dün Muhtarlar derneği’ne yapılan diğer ziyaret ise saat 13’te gerçekleşti. AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve AKP’li Milas Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte dernek yönetimi ve muhtarları ziyaret ettiler.

Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban’ın ziyaretlerinden dolayı AKP’lilere teşekkür etmesinin ardından söz alan AKP Milas İlçe Başkanı Akyer, “Yeni kurulan Milas Muhtarlar Derneği’nin hayırlı olmasını diliyor, yeni yönetime başarılar diliyorum. Hepimizin ortak paydası Milas. Milas için hizmet ediyoruz. İktidar partisi olarak her zaman muhtarlarımızın yanındayız” dedi.

 

Büyükşehir yasasında

değişiklik

Konuşmasında, ülkemiz siyasetinde son günlerde önemli değişikliklerin yaşandığını da dile getiren Akyer, “Yeni Türkiye hedefinde bazı değişimler oldu. Başbakanımız ve bazı bakanlarımız değişti. İnşallah ülkemiz ve ilimiz için hayırlısı olur. Önümüzdeki süreçte büyükşehir yasasında da bazı değişiklikler yapılması öngörülüyor. Muhtarlarımızın özlük hakları ve sosyal güvenceleri için de çalışmalar yapılıyor” dedi.

 

Ankara’ya ziyaret

planlanıyor

İlçemiz muhtarlarıyla birlikte önümüzdeki günlerde bir Ankara ziyareti gerçekleştirmeyi planladıklarını da söyleyen Akyer, “Sizlerle birlikte Ankara’ya bir gezi düzenlemeyi planlıyoruz. Gezi ziyareti kapsamında başbakanımızı, bazı bakan ve genel müdürlükleri de ziyaret etmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

Eleştiriler

Konuşmasında ilçemiz kırsal mahalleleriyle ilçe merkezinde yapılan-yapılmayan çalışmaları değerlendiren Akyer, “Ne yazık ki ilçemizin bazı noktalarına hizmet gitmiyor. Başlatılan çalışmalar da çok ağır ilerliyor. Köy yolları ayrı, şehir merkezindeki yollar ayrı bir çile. Başlatılan çalışmaların hızla tamamlanması yerine, belirlenen süre içerisinde tamamlanmasına bakılıyor. Vatandaşa eziyet edilmemeli. Milas Muğla’nın en büyük ilçesi. Biz iktidar olarak elimizden gelen hizmeti getirmeye çalışıyoruz. Veterinerlik Fakültesi için TKİ’nin yerinin tahsis edilmesi için girişimlerimiz var. İŞKUR da inşallah önümüzdeki süreçte ilçemizde hizmet vermeye başlayacak. Öğrenci Yurdu önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak. İnşallah yakın süre içerisinde Huzurevimiz de olacak. Hastanemizin ise ihale süreci devam ediyor. Milas’a hak ettiği hizmetlerin gelmesi için çalışıyoruz. Biz hizmetlerimize devam edeceğiz. Milas’ı seviyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Ziyarette daha sonra bazı muhtarlar tarafından sorun, dilek ve öneriler dile getirildi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık