Milas’ın doğalgazı ihaleye çıkıyor

​​​​​​​BOTAŞ, Yatağan’dan Milas’a gelecek doğalgazın boru hattı yapım işleri için ihaleye çıkıyor.

Milas’ın doğalgazı ihaleye çıkıyor

Milas’ın doğalgazı resmen geliyor. Yıllardır doğalgazın gelmesini bekleyen Milas halkı, özlemini duyduğu temiz ve ucuz enerjiye kavuşuyor. Kent merkezinde kazı çalışmaları sürerken, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.(BOTAŞ), Yatağan’dan Milas’a doğalgaz boru hattı kurulması için ihale başlattı.

BOTAŞ tarafından hazırlanan ihale dökümanına göre; boru hattı yapım işinin ihalesi, 21 Haziran’da saat 14.00’te Ankara’daki BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek.

İhale işlemlerinin tamamlanmasının ardından yüklenici firma; yaklaşık 32.337 metre (eğik) uzunluğunda 12” çaplı doğal gaz çelik boru hattı sistemi, 1 adet Pig Atıcı ve Hot-Tap Vana İstasyonu ile 1 adet Hat Vana ve 1 adet Take- Off Vana İstasyonu yapım işleri ile ilgili malzeme temini, tesis ve inşa işleri sağlayacak.

Boru hatları, ihalenin ardından yapılacak yer tesliminden itibaren başlayarak 360 gün içerisinde tamamlanacak.

İhale kapsamında teklifler yalnızca elektronik ortamda, E-KAP üzerinden alınacak.

Öte yandan daha önce doğalgaz hakkında kamuoyunu bilgilendiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, doğalgaz istasyonunun Kalınağıl Mahallesi yakınlarına kurulacağına; kent merkezindeki Emek, İsmetpaşa ve Cumhuriyet Mahallelerinin büyük bir kısmındaki kazı çalışmalarının 2022 yılında, diğer mahallelerin ise 2023 yılında başlayacağını söylemişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık