Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas'ın Efsane Kalecileri..

Uzun yıllar ilçemiz Milas'ta futbol oynayan ve  dönemlerinin  iyi kalecileri arasına giren  İsmail Turgay ve Yaşar Yalçın, kaleciliğe  Halı Sahalarda başlayan Milas'ın spor muhabiri Hüseyin Açar ile Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’nun yeşil çimlerinde buluşarak  Amatör Sporun sıkıntı ve sorunlarına değindiler.

Milas'ın Efsane Kalecileri..

Mart 2020 yılından beri Covit 19 ismi verilen salgın hastalık nedeniyle amatör sporun sekteye uğradığını vurgulayan dönemlerinin başarılı kalecileri İsmail Turgay ve Yaşar Yalçın,  amatör sporun vazgeçilmezi olan futbol maçlarının bir an önce başlaması gerektiğini söyleyerek, “amatör spor olmazsa profesyonellikte olmaz” dediler.

Milas 'ta futbolun çok sevildiğini de vurgulayan iki eski ama eskimeyen kaleci, kendi dönemlerin için, “futbolda para yerine ruh vardı” dediler.

Milasspor'un hakettiği liglerde olması için amatör bir ruhla ama profesyonelce çalışmaların yapılması gerekliliği üzerinde duran efsane kaleciler, kaleciliğin en zor ve en nankör bir meslek olduğunu söylediler.

“89 dakika kaleni başarıyla korursun, 90.dakikada gol yersin, en çok kaleci olarak sen eleştirilirsin” diyen İsmail Turgay ve Yaşar Yalçın,  genç kalecilere de  “başarılı olmak istiyorsanız yılmadan çok çalışın” mesajını verdiler.

İsmail Turgay

1958 Milas doğumlu.

Futbola ve kaleciliğe 1972 Kırmızı Beyaz renklerin taķımı Milasspor'da başladı.

Bu takımla Muğla şampiyonluğu yaşadı.

1984 Milas Esnafspor ile 3.ligde futbol oynadı.

Kısa bir dönem Muğlaspor'da forma giydi.

1990 yılında Aydın Kuşadası Davutlar Spor Kulübü ile şampiyonluk yaşayarak futbola ve kalecilige veda etti.

Halen Milas'ta Müzisyenlik yapıyor.

Yasar Yalçın

1959 Aydın dogumlu.

Aydınspor alt yapısında futbola başladı.

Milasspor, Milas Esnafspor ve Yatağanspor'da kaleyi korudu.

1990-92 yılları arasında Yeniköy Örenspor'da aktif sporculuğuna son noktayı koydu.

Halen Milas'ta Kahvehane İşletmeciliği yapmakta ve Milasspor Masterler Futbol Takımında hobi olarak kaleci antrenörlüğü görevini yapmaktadır.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis